Pasigamink pats

9 posts / 0 new
Paskutinis pranešimas
Agnusyte
Agnusyte portretas
Įjungta
Buvo aktyvus: prieš 6 minutės 18 sek
Prisijungė: 11/16/2007 - 17:02
Pasigamink pats

Šiandien jau dažniau skaitome valgomų produktų etiketes. Vis dažniau norime natūralesnio, tikro maisto.

Tad šiame skyrelyje pasidalinkime receptais tų produktų, kuriuos galime pasigaminti namuose patys. Gal tai jogurtas, sviestas, grietinė, o gal net naminis vynas ar alus :)

Agnusyte
Agnusyte portretas
Įjungta
Buvo aktyvus: prieš 6 minutės 18 sek
Prisijungė: 11/16/2007 - 17:02

Namuose gamintas sviestas


naminis_sviestas Agnusyte2013

Reikės: naminės grietinės ir trijų litrų talpos stiklainio.

Kaip gaminti?

Grietinę supilti į stiklainį, uždengti ir plakti, kol atsiskirs sviesto gabaliukai, dar paplakti, o tuomet jau nupylus pasukas - sviestą išimti į indą. Perplauti per kelis vandenis, kol vanduo nebebus baltas ir sudėti į sviestinę. Kas mėgsta- galima pasūdyti, kas ne - galima palikti be druskos. Labai skanu su namine duona!

muša sviestą stiklainyje Agnusyte2013

Aš iš savo vaikystės atsimenu, kaip "mušdavau" sviestą medinėje sviesto muštuvėje. Dabar tokių praktiškai nebeliko... O gaila...

Beje, tai gali būti labai gera pamoka Jūsų vaikams. Paaiškinkite,kaip atsiranda sviestas (kad ne tik iš parduotuvės), tegu vaikai patys pamato tai, leiskite ir jiems viską bandyti daryti. Mums šį kartą padėjo dukra ;)

plauna sviestą Agnusyte2013

Skanaus!

naminis sviestas su duona Agnusyte2013

Kur beeitum - nesvarbu koks oras - visada pasiimk savo nuosavą saulę. (A.J.D'Angelo)

admin
admin portretas
Atsijungęs
Buvo aktyvus: prieš 1 mėnesis 2 savaitės
Prisijungė: 11/16/2007 - 00:39

O jau skanumas. Nepalyginsi su sviestu iš parduotuvės. Iš pradžių gali pasirodyti net per daug sviestiškas kvapas. Matomai pramoninis būna apdorotas, kad kvapo nebūtų. Dėl to gal ir tepame jo daugiau. O naminio užtenka trupučio, kad pajaustume skonį.

Kas turite galimybę gauti kaimiškos grietinės - būtinai išbandykite. Malonumas garantuotas.

liuda
liuda portretas
Atsijungęs
Buvo aktyvus: prieš 11 mėnesių 1 savaitė
Prisijungė: 01/14/2008 - 07:35

Labas rytelis, tikrai laaabai skaniai atrodo!!!!!Ir aš norėč!!!!! Sveikatos visiems!!

rudenine
rudenine portretas
Atsijungęs
Buvo aktyvus: prieš 1 diena 15 valandų
Prisijungė: 12/23/2009 - 09:58

Priminėt vaikystę, kaip tekdavo medinėje "muštokėje" grietinę "grūsti" kol sviestukas pasidarydavo (nelengvas darbelis :). Pamenu, kartais nepavykdavo, mama nusimindavo, nes pasidarydavo didsviestis, toks baltas ir nelabai skanus, atrodo grietinės temperatūra tam turėdavo įtakos. Bet dažniausiai tikras geltonas būdavo. Niekada niekur nenusipirksim (net ir turguj)  tokio skanumo ir kvapnumo sviestuko, kokį patys pasidarytume. Tik dabar tikrą kaimišką grietinę rast nelengva.
Dar prisimenu kad labai paprastai pasidarydavom varškės ar sūrio. Nenugriebtą kaimišką pieną raugindavo kambario temperatūroj (jei gerai pamenu, ne vieną dieną), paskui pildavo į puodą ir kaitindavo ant ugnies (reikėdavo saugot, kad neužvirtų), kol atsiskiria pasukos (labai mėgdvau išsigriebti varškytės tiesiai iš puodo), tada supildavo į kelių sluoksnių marlinį maišelį ir pakabindavo kad nuvarvėtų. Ir viskas! O jei supildavo į tankų drobinį maišelį ir nuvarvėjus paslėgdavo tarp dviejų lentų užritinus didoką akmenį, - turėdavom sūrį.
Smagu, kad vis dažniau pradedam gaminti patys. Sėkmės ir skanaus!

Agnusyte
Agnusyte portretas
Įjungta
Buvo aktyvus: prieš 6 minutės 18 sek
Prisijungė: 11/16/2007 - 17:02

Ačiū, liuda ;) Gal atsiųst paštu tokio sviestuko? :)

 

Taip, rudenine, kaime gyvenant paprasčiau truputį su naminiu maistu. Ir aš atsimenu ir varškę ir sūrį naminį, kad kaime pas močiutę darydavom...

Kur beeitum - nesvarbu koks oras - visada pasiimk savo nuosavą saulę. (A.J.D'Angelo)

rudenine
rudenine portretas
Atsijungęs
Buvo aktyvus: prieš 1 diena 15 valandų
Prisijungė: 12/23/2009 - 09:58

Karštą dieną patys pasigaminkime ledų:

2 stiklinės uogų, 50 ml sulčių, 1 stiklinė riebaus jogurto, 1 šaukštas medaus.

Išplakti plaktuvu ir kelioms valandoms įdėti į šaldytuvą.

rudenine
rudenine portretas
Atsijungęs
Buvo aktyvus: prieš 1 diena 15 valandų
Prisijungė: 12/23/2009 - 09:58

Kai kuriuos dalykus tikrai nesunku pasigaminti namuose:

 

Kondensuotas pienas, gaminamas namuose

 

Reikės: 200 g pieno, 200 g cukraus (arba cukraus pudros), 200 g sviesto.
Ruošimas:

1. Puode sumaišome visus produktus (puodas turi būti aukštais kraštais, nes labai putos).

2. Ant silpnos ugnies kaitinam iki virimo.

3. Kai pradės virti, ugnį padidinam ir verdam 10 minučių. Labai putos.

4. Po 10 min. masė bus labai skysta. Taip ir turi būti. Kai atvės, palaipsniui sutirštės.

5. Supilame į indelį ir dedame į šaldytuvą. Po kelių valandų dar labiau sutirštės.

6. Štai ir viskas. Greit ir skanu.
***

Nutela namuose

 

Reikės: 4 stiklinių pieno, 3-4 šaukštų smulkintų lazdyno riešutų, 4 stiklinių cukraus, 4 šaukštų miltų, 6 šaukštų kakavos, 200 g sviesto, pusės arbatinio šaukštelio druskos.

    Sumaišome cukrų, kakavą ir miltus. Pamažu, nedideliais kiekiais pilame pieną ir iškart maišome, kad neliktų kamuoliukų. Kai bus supiltas visas pienas, viską perpilame į puodą ir statome ant ugnies. Ant silpnos ugnies kaitiname iki virimo, nuolat maišydami, kad neprisviltų ir nepritrauktų prie puodo dugno. Riešutus apkepiname, susmulkiname smulkintuvu ir sudedame į masę. Tada sudedame sviestą, druską ir išmaišome.

Verdame ant silpnos ugnies kol sutirštės, nepamiršdami maišyti. Tai truks apie 15-20 minučių.

Paruoštą kremą atvėsiname, sudedame į uždaromą indelį ir laikome šaldytuve.

Tepame ant pyrago ar sausainio ir – skanaus!

***

Naminiai irisiukai

 

Sudėtis: 400 g grietinės, 400 g cukraus, 40g sviesto.

Gamyba:

Į puodą sukrėskite grietinę ir cukrų ir kaitinkite ant silpnos ugnies. Nuolat maišykite masę. Kai masė įgaus rusvą irisams būdingą atspalvį ir sutirštės (tai įvyks po 60–70 min.), išjunkite viryklę, sudėkite sviestą ir viską gerai išmaišykite. Gautą masę arbatiniu šaukšteliu dėkite į saldainių formeles. Laikyti irisus galite saldainių formelėse arba išdėlioti juos ant riebalų nepraleidžiančio popieriaus.

***

rudenine
rudenine portretas
Atsijungęs
Buvo aktyvus: prieš 1 diena 15 valandų
Prisijungė: 12/23/2009 - 09:58

Kai karšta, patys šaldiklyje gaminamės ledus:

1. Blenderiu sutrinti kivius, sumaišyti su mėgstamomis sultimis, pasaldinti medumi – ir į formeles.

2. Blenderyje sumaišome jogurtą su avietėmis, supilame į formeles.

3. Į pieną sutrupiname šokoladinius sausainius, užšaldome formelėse.

4. Blenderyje sumaišyti ananasų sultis, bananą, braškes, jogurtą. Mėlynių ir braškių pasiliekame gabaliukais, sudedame į formas ir užpilame mišiniu.

5. Mango prasukti blenderiu, pridėti vandens. Į formeles dėti braškių gabaliukus ir užpilti mango mase.

6. Išvirkite arbatą, įdėkite cukraus ir kondensuoto pieno – pagal skonį.  Supilti į formas, bet ne iki viršaus, ir porai valandų įdėkite į šaldiklį. Iki viršaus užpilkite grietinėlės ir pabaikite šaldyti.

Nesaldžiai:

1. Blenderyje sumaišyti arbūzą ir pomidorus. Sunką nukošti ir supilti į formas. Į kiekvieną formą galima įdėti gabaliuką aštraus žaliojo pipiro.

2. Sutarkuokite salierą ir per marlę išspauskite sultis. Blenderyje sumaišykite su baziliku.

3. Iš dviejų žaliųjų citrinų išspausti sultis, blenderyje sumaišyti su avokadu ir stikline kokosų pieno. Jei norisi, galima pridėti cukraus.

Norėdami komentuoti prisijunkite arba užsiregistruokite

Susiję įrašai