Saldūs patiekalai

52 posts / 0 new
Paskutinis pranešimas
rudenine
rudenine portretas
Atsijungęs
Buvo aktyvus: prieš 4 dienos 22 valandos
Prisijungė: 12/23/2009 - 09:58

Rudens pradžia - tai metas, kai sodai pilni obuolių, taigi, vėl laikas kepiniams su obuoliais.

 

Obuolių pyragas - labai paprastas

250 g sviesto, 10 šaukštų miltų, 4-5 obuoliai, 1 stiklinė cukraus, žiupsnelis cinamono.

Sviestą, cukrų ir miltus suminkome (nepadauginti miltų, tešla turi būti labai minkšta).

Obuolius nulupame, sutarkuojame stambiai. Dedame truputį cukraus ir cinamono. Paliekame kiek pastovėti. Į kepimo forrmą dedame didesniąją dalį tešlos - suformuojame tarsi dubenį. Į jį sudedame paruoštą obuolių masę. Ant jos ta pačia trintuve sutarkuojame likusią tešlą, kad ji padengtų obuolių masės paviršių. Kepame 1 valandą 180° orkaitėje.

***

Obuolių pyragas

200 g margarino, 0,5 stiklinės kefyro, 300 g miltų, 5-6 vnt. obuolių, cukraus - pagal skonį.

Ištirpinti margariną, supilti kefyrą ir miltus. Išminkius tešlą, padalyti ją į 2 dalis. Tešlą atšaldyti. Viena tešlos dalimi iškloti skardą, sudėti į keturias dalis pjaustytus obuolius, užkloti antra dalimi tešlos ir pašauti į karštą orkaitę. Kepti vidutinėje temperatūroje, kol gražiai paruduos.

***

Sausainiai su obuoliais

120 g cukraus, 1 pakelis vanilinio cukraus, 4 kiaušiniai, 200 g margarino (sviesto), 500 g miltų, 1 pakelis kepimo miltelių, 3 obuoliai.

Kiaušinius sutrinam su cukrum ir vanile, sudedam ištirpintą margariną, išmaišom, paskui beriam miltus sumaišytus su kepimo milteliais ir šaukštu užmaišom tešlą. Obuolius nulupam ir pjaustom smulkiais kubeliais, sudedam į tešlą. Skardoje, ant kepimo popieriaus, šaukštu išdėliojam nedideles krūveles ir kepam įkaitintoje iki 200° orkaitėje iki auksinės spalvos, panašiai 10-15 minučių.

 

Skanaus!

Puslapiai

Norėdami komentuoti prisijunkite arba užsiregistruokite

Susiję įrašai