Skanios kavos

Skanios kavos

kviečiu_kavosJei norite išvirti skanią ir aromatingą kavą, laikykitės kelių taisyklių. Jos labai paprastos:
1. Kavinuko arba kito indo, kuriame verdate kavą, nenaudokite kitiems tikslams.
2. Kavinuką gerai išplaukite. Ypač jo snapelį, nes jame kaupiasi kavos eteriniai aliejai, kurie slopina aromatą.
3. Kavai naudokite minkštą vandenį. Ji paruoškite iš anksto. Vandenį iš čiaupo palaikykite pora valandų atvirame inde. Tada nupilkite, užvirkite ir atvėsinkite.
4. Kavos pupelių nemalkite ilgai, tegul būna rupi. Suberkit į pašildytą kavinuką, užplikykit verdančiu vandeniu, uždenkite ir palaikykite 5 minutes. Paskui išmaišykite mediniu šaukstu! Perpilkite į kitą pašildytą indą. Skanios kavos!
PPS autorius – Adriana Ciobanu.

Apie kavos „Latte“ gaminimo meną žiūrėkite štai čia:
https://www.flickr.com/photos/tonx/sets/48921/show/

 

Prisegtukas: KVIECIU KAVOS.pps

Leave a Reply