agurkų_marinavimas_Agnusyte2009fotoTikriausiai jau kiekviena šeimininkutė susiruošė vakuoti, marinuoti, žiemai ruošti agurkėlius.

Ir aišku, kad kiekviena žino savo ypatingąjį receptą.

Bet šįkart ne apie receptų sudedamąsias dalis pakalbėkim. Nors tikrai pamenu, kaip dar mažytukė būdama skaičiuodavau lauro lapukus ir pipiriukų kamuolėlius ir su kokia svarba dėdavau juos agurkų pilnan stiklainin…

Šiandien noriu paklausti Jūsų ir savęs pačios, kaip jaučiamės bedėdamos agurkėlius į stiklainius?

Sakot, tai nesvarbu? Ogi ir dar kaip svarbu. Pabandykit prisiminti, kokios nuotaikos būdamos praeitais metais marinavot agurkus?

Gal kartais dainavote kokią linksmą užstalės dainušką? Tai tuomet ir agurkų stiklainį atsidarę prieš Kalėdų šventes – tikrai uždainavot!

O gal marinuodama agurkus vis galvojot, kaip sunku šiam pasauly gyvent ar kiek blogio aplink… Tai agurkus bevalgydama žiemos metu irgi panašiai pamąstydavot…

Arba skubėdama ir vis prie kitų darbų pripuldama agurkus į stiklainius kimšte sukimšot… Taip ir atsidarę kvepiantį stiklainį greit daug net nekramtydama tikriausiai agurkėlius ragavot…

Ech… Mielosios, neskubėkime marinuodamos savo sodo ar daržo gėrybes. Kaip tik stenkimės paversti marinavimą švente. Juk sau ir savo draugams darome. Daugiau šypsokimės, dainuokime ir agurkėliai tikrai bus skanūs!

Leave a Reply