Saldūs patiekalai

54 posts / 0 new
Paskutinis pranešimas
rudenine
rudenine portretas
Atsijungęs
Buvo aktyvus: prieš 4 dienos 2 valandos
Prisijungė: 12/23/2009 - 09:58

Rudens pradžia - tai metas, kai sodai pilni obuolių, taigi, vėl laikas kepiniams su obuoliais.

 

Obuolių pyragas - labai paprastas

250 g sviesto, 10 šaukštų miltų, 4-5 obuoliai, 1 stiklinė cukraus, žiupsnelis cinamono.

Sviestą, cukrų ir miltus suminkome (nepadauginti miltų, tešla turi būti labai minkšta).

Obuolius nulupame, sutarkuojame stambiai. Dedame truputį cukraus ir cinamono. Paliekame kiek pastovėti. Į kepimo forrmą dedame didesniąją dalį tešlos - suformuojame tarsi dubenį. Į jį sudedame paruoštą obuolių masę. Ant jos ta pačia trintuve sutarkuojame likusią tešlą, kad ji padengtų obuolių masės paviršių. Kepame 1 valandą 180° orkaitėje.

***

Obuolių pyragas

200 g margarino, 0,5 stiklinės kefyro, 300 g miltų, 5-6 vnt. obuolių, cukraus - pagal skonį.

Ištirpinti margariną, supilti kefyrą ir miltus. Išminkius tešlą, padalyti ją į 2 dalis. Tešlą atšaldyti. Viena tešlos dalimi iškloti skardą, sudėti į keturias dalis pjaustytus obuolius, užkloti antra dalimi tešlos ir pašauti į karštą orkaitę. Kepti vidutinėje temperatūroje, kol gražiai paruduos.

***

Sausainiai su obuoliais

120 g cukraus, 1 pakelis vanilinio cukraus, 4 kiaušiniai, 200 g margarino (sviesto), 500 g miltų, 1 pakelis kepimo miltelių, 3 obuoliai.

Kiaušinius sutrinam su cukrum ir vanile, sudedam ištirpintą margariną, išmaišom, paskui beriam miltus sumaišytus su kepimo milteliais ir šaukštu užmaišom tešlą. Obuolius nulupam ir pjaustom smulkiais kubeliais, sudedam į tešlą. Skardoje, ant kepimo popieriaus, šaukštu išdėliojam nedideles krūveles ir kepam įkaitintoje iki 200° orkaitėje iki auksinės spalvos, panašiai 10-15 minučių.

 

Skanaus!

rudenine
rudenine portretas
Atsijungęs
Buvo aktyvus: prieš 4 dienos 2 valandos
Prisijungė: 12/23/2009 - 09:58

Tikriausiai dar namuose netrūksta obuolių.

 

Obuolių ir varškės pyragas

500 g varškė, 150 ml pieno, 4 kiaušiniai, 100 g cukraus, 1 pakelis vanilinio cukraus, 1 citrinos nutarkuota žievelė, 100 g manų kruopų, 3 obuoliai, 2 šaukšteliai kepimo miltelių, sviesto skardai ištepti.

Manų kruopas užpilti pienu ir palikti išbrinkti. Dubenyje išplakti iki baltumo kiaušinius su cukrumi ir vaniliniu cukrumi. Tada įmaišyti varškę, kepimo miltelius, citrinos žievelę ir išbrinkusius manus. Viską labai gerai išmaišyti. Supilti į sviestu išteptą kepimo indą ir dėti į iki 175° įkaitintą orkaitę. Kepti 20 minučių.

Obuolius nulupti, perpjauti pusiau, išimti sėklalizdžius ir supjaustyti riekelėmis, įpjaunant ne iki galo. Dėti obuolius ant tešlos, truputį įspausti ir toliau kepti apie 40 min.

Iškepusį pyragą atvėsinti ir apibarstyti cukraus pudra.

***

Obuolių pyragas

1 indelis kondensuoto pieno, 8 obuoliai, 1 šaukštas grietinės, 1 šaukštelis sodos, 7 šaukštai miltų, 1 kiaušinis.

Į kondensuotą pieną įmušti kiaušinį, suberti miltus, gerai išmaišyti. Obuolius nulupti, supjaustyti skiltelėmis, suberti į tešlą ir dar kartą išmaišyti.

Skardą iškloti kepimo popieriumi, supilti tešlą. Kepti vidutinio karštumo orkaitėje apie 40 minučių.

Atvėsusį išimti iš formos, apibarstyt cukraus pudra.

 

Skanaus!

rudenine
rudenine portretas
Atsijungęs
Buvo aktyvus: prieš 4 dienos 2 valandos
Prisijungė: 12/23/2009 - 09:58

Paprasčiau nebūna

Indelis kondensuoto pieno, žiupsnelis druskos, 2 kiaušiniai, sodos ant peilio galiuko, miltų kiek reikės tešlai.

Suvolioti rutuliukus (mažojo piršto galo dydžio, nedaryti didelių, suplyš kepdami). Apkepti ant aliejaus. Viskas.

***

Tortas

Reikės: 0,5 kg plikytų sausainių, 400 g plakamosios grietinėlės, 2 šaukštų cukraus pudros, 2 šaukštų želatinos, trupučio citrinos rūgšties (citrinos sulčių), 1 šokolado plytelės.

Dubenyje su trupučiu vandens ištirpinti želatiną. Grietinėlę, cukraus pudrą, citrinos rūgštį gerai išplakti elektriniu plaktuvu, supilti ištirpintą želatiną, išmaišyti.

Šioje masėje apvolioti plikytus sausainius ir dėti vieną sluoksnį į išardomos torto formos dugną. Ant viršaus užpilti šiek tiek kremo, apibarstyti tarkuotu šokoladu (galima apdėti šaldytomis mėlynėmis ar kitomis uogomis). Dėti kitą sluoksnį sausainių, ant jų kremo. Viršų apibarstyti tarkuotu šokoladu. Laikyti šaldytuve, kol sustings.

***

Tortas „Gyvenimo svajonė‘

100g sviesto, 1 indelis kondensuoto pieno, 2 kiaušiniai, 1 stiklinė miltų, 0,5 šaukštelio sodos, 1-2 šaukštai kakavos.

Kremui: 300 g grietinės, 150 g cukraus.

 

Ištirpinti sviestą, sumaišyti su kondensuotu pienu, kiaušiniais ir miltais, įdėt sodos, nugesintos citrinos sultimis. Tešlą padalint į 3 dalis, į vieną įdėt kakavos. Kiekvieną dalį iškept atskirai. Grietinę su cukrumi išplakti mikseriu.  Karštus papločius sutepti kremu, dėti po truputį, kad susigertų, nenutekėtų. Viršų galima papuošt šokoladu ir uogomis. Dėti į šaldytuvą, kad prisigertų kremo ir nusistovėtų.
***

Biskvitas

1 indelis kondensuoto pieno, 4 kiaušiniai, 120 g miltų, 50 g ištirpinto ataušusio sviesto, 0,5 šaukštelio sodos, cukraus pudra.

 

1. Orkaitę įkaitinti iki 180°. 22 cm skersmens kepimo formą ištepti sviestu.

2. Į didelį indą sudedame visus ingredientus ir gerai išmaišome.

3. Masę supilame į formą ir kepame 20 minučių iki auksinės spalvos. Ar iškepęs, tikriname mediniu dantų krapštuku.

4. Išimame ir ataušiname. Galima apibarstyt cukraus pudra.

Biskvitą galima naudot tortui, sutepant kuo nors sluoksniais.

***

Varškės tortas

200 g sviesto (iš anksto sušaldyti), 2 stiklinės persijotų miltų, 0,5 šaukštelio sodos, 2/3 stiklinės cukraus.

Įdarui: 400 g varškės, 2/3 stiklinės cukraus, 2 kiaušiniai, šokoladas, pora šaukštelių krakmolo, jeigu varškės masė labai skysta.

 

Orkaitę įkaitinti iki 220°. Sviestą sutarkuoti stambia trintuve. Sudėti cukrų, miltus, sodą ir sutrinti, turi gautis trupiniai. Įdarui šakute sutrinti varškę, įdėti cukrų, kiaušinius. Galima įdėti vanilinio cukraus ir kvadratukais sulaužyto šokolado.

Formą išklot kepimo popieriumi. Pyragas skanesnis storas, todėl pakaks 20 cm skersmens formos. Sudedam pusę trupinių, išlyginam. Dedam įdarą, ant viršaus – likusius trupinius.

Kepam 30-40 min.  Turi parusvėti. Neišsigąskite, jei atrodys, kad vidus skystas. Išimam, truputį atšaldom ir būtinai dedam į šaldytuvą, kad visiškai atauštų. Tik tada šis pyragas skanus.

 

Skanaus!

Puslapiai

Norėdami komentuoti prisijunkite arba užsiregistruokite

Susiję įrašai