Saldūs patiekalai

58 posts / 0 new
Paskutinis pranešimas
rudenine
rudenine portretas
Atsijungęs
Buvo aktyvus: prieš 5 dienos 23 valandos
Prisijungė: 12/23/2009 - 09:58

Rudens pradžia - tai metas, kai sodai pilni obuolių, taigi, vėl laikas kepiniams su obuoliais.

 

Obuolių pyragas - labai paprastas

250 g sviesto, 10 šaukštų miltų, 4-5 obuoliai, 1 stiklinė cukraus, žiupsnelis cinamono.

Sviestą, cukrų ir miltus suminkome (nepadauginti miltų, tešla turi būti labai minkšta).

Obuolius nulupame, sutarkuojame stambiai. Dedame truputį cukraus ir cinamono. Paliekame kiek pastovėti. Į kepimo forrmą dedame didesniąją dalį tešlos - suformuojame tarsi dubenį. Į jį sudedame paruoštą obuolių masę. Ant jos ta pačia trintuve sutarkuojame likusią tešlą, kad ji padengtų obuolių masės paviršių. Kepame 1 valandą 180° orkaitėje.

***

Obuolių pyragas

200 g margarino, 0,5 stiklinės kefyro, 300 g miltų, 5-6 vnt. obuolių, cukraus - pagal skonį.

Ištirpinti margariną, supilti kefyrą ir miltus. Išminkius tešlą, padalyti ją į 2 dalis. Tešlą atšaldyti. Viena tešlos dalimi iškloti skardą, sudėti į keturias dalis pjaustytus obuolius, užkloti antra dalimi tešlos ir pašauti į karštą orkaitę. Kepti vidutinėje temperatūroje, kol gražiai paruduos.

***

Sausainiai su obuoliais

120 g cukraus, 1 pakelis vanilinio cukraus, 4 kiaušiniai, 200 g margarino (sviesto), 500 g miltų, 1 pakelis kepimo miltelių, 3 obuoliai.

Kiaušinius sutrinam su cukrum ir vanile, sudedam ištirpintą margariną, išmaišom, paskui beriam miltus sumaišytus su kepimo milteliais ir šaukštu užmaišom tešlą. Obuolius nulupam ir pjaustom smulkiais kubeliais, sudedam į tešlą. Skardoje, ant kepimo popieriaus, šaukštu išdėliojam nedideles krūveles ir kepam įkaitintoje iki 200° orkaitėje iki auksinės spalvos, panašiai 10-15 minučių.

 

Skanaus!

rudenine
rudenine portretas
Atsijungęs
Buvo aktyvus: prieš 5 dienos 23 valandos
Prisijungė: 12/23/2009 - 09:58

Tikriausiai dar namuose netrūksta obuolių.

 

Obuolių ir varškės pyragas

500 g varškė, 150 ml pieno, 4 kiaušiniai, 100 g cukraus, 1 pakelis vanilinio cukraus, 1 citrinos nutarkuota žievelė, 100 g manų kruopų, 3 obuoliai, 2 šaukšteliai kepimo miltelių, sviesto skardai ištepti.

Manų kruopas užpilti pienu ir palikti išbrinkti. Dubenyje išplakti iki baltumo kiaušinius su cukrumi ir vaniliniu cukrumi. Tada įmaišyti varškę, kepimo miltelius, citrinos žievelę ir išbrinkusius manus. Viską labai gerai išmaišyti. Supilti į sviestu išteptą kepimo indą ir dėti į iki 175° įkaitintą orkaitę. Kepti 20 minučių.

Obuolius nulupti, perpjauti pusiau, išimti sėklalizdžius ir supjaustyti riekelėmis, įpjaunant ne iki galo. Dėti obuolius ant tešlos, truputį įspausti ir toliau kepti apie 40 min.

Iškepusį pyragą atvėsinti ir apibarstyti cukraus pudra.

***

Obuolių pyragas

1 indelis kondensuoto pieno, 8 obuoliai, 1 šaukštas grietinės, 1 šaukštelis sodos, 7 šaukštai miltų, 1 kiaušinis.

Į kondensuotą pieną įmušti kiaušinį, suberti miltus, gerai išmaišyti. Obuolius nulupti, supjaustyti skiltelėmis, suberti į tešlą ir dar kartą išmaišyti.

Skardą iškloti kepimo popieriumi, supilti tešlą. Kepti vidutinio karštumo orkaitėje apie 40 minučių.

Atvėsusį išimti iš formos, apibarstyt cukraus pudra.

 

Skanaus!

rudenine
rudenine portretas
Atsijungęs
Buvo aktyvus: prieš 5 dienos 23 valandos
Prisijungė: 12/23/2009 - 09:58

Paprasčiau nebūna

Indelis kondensuoto pieno, žiupsnelis druskos, 2 kiaušiniai, sodos ant peilio galiuko, miltų kiek reikės tešlai.

Suvolioti rutuliukus (mažojo piršto galo dydžio, nedaryti didelių, suplyš kepdami). Apkepti ant aliejaus. Viskas.

***

Tortas

Reikės: 0,5 kg plikytų sausainių, 400 g plakamosios grietinėlės, 2 šaukštų cukraus pudros, 2 šaukštų želatinos, trupučio citrinos rūgšties (citrinos sulčių), 1 šokolado plytelės.

Dubenyje su trupučiu vandens ištirpinti želatiną. Grietinėlę, cukraus pudrą, citrinos rūgštį gerai išplakti elektriniu plaktuvu, supilti ištirpintą želatiną, išmaišyti.

Šioje masėje apvolioti plikytus sausainius ir dėti vieną sluoksnį į išardomos torto formos dugną. Ant viršaus užpilti šiek tiek kremo, apibarstyti tarkuotu šokoladu (galima apdėti šaldytomis mėlynėmis ar kitomis uogomis). Dėti kitą sluoksnį sausainių, ant jų kremo. Viršų apibarstyti tarkuotu šokoladu. Laikyti šaldytuve, kol sustings.

***

Tortas „Gyvenimo svajonė‘

100g sviesto, 1 indelis kondensuoto pieno, 2 kiaušiniai, 1 stiklinė miltų, 0,5 šaukštelio sodos, 1-2 šaukštai kakavos.

Kremui: 300 g grietinės, 150 g cukraus.

 

Ištirpinti sviestą, sumaišyti su kondensuotu pienu, kiaušiniais ir miltais, įdėt sodos, nugesintos citrinos sultimis. Tešlą padalint į 3 dalis, į vieną įdėt kakavos. Kiekvieną dalį iškept atskirai. Grietinę su cukrumi išplakti mikseriu.  Karštus papločius sutepti kremu, dėti po truputį, kad susigertų, nenutekėtų. Viršų galima papuošt šokoladu ir uogomis. Dėti į šaldytuvą, kad prisigertų kremo ir nusistovėtų.
***

Biskvitas

1 indelis kondensuoto pieno, 4 kiaušiniai, 120 g miltų, 50 g ištirpinto ataušusio sviesto, 0,5 šaukštelio sodos, cukraus pudra.

 

1. Orkaitę įkaitinti iki 180°. 22 cm skersmens kepimo formą ištepti sviestu.

2. Į didelį indą sudedame visus ingredientus ir gerai išmaišome.

3. Masę supilame į formą ir kepame 20 minučių iki auksinės spalvos. Ar iškepęs, tikriname mediniu dantų krapštuku.

4. Išimame ir ataušiname. Galima apibarstyt cukraus pudra.

Biskvitą galima naudot tortui, sutepant kuo nors sluoksniais.

***

Varškės tortas

200 g sviesto (iš anksto sušaldyti), 2 stiklinės persijotų miltų, 0,5 šaukštelio sodos, 2/3 stiklinės cukraus.

Įdarui: 400 g varškės, 2/3 stiklinės cukraus, 2 kiaušiniai, šokoladas, pora šaukštelių krakmolo, jeigu varškės masė labai skysta.

 

Orkaitę įkaitinti iki 220°. Sviestą sutarkuoti stambia trintuve. Sudėti cukrų, miltus, sodą ir sutrinti, turi gautis trupiniai. Įdarui šakute sutrinti varškę, įdėti cukrų, kiaušinius. Galima įdėti vanilinio cukraus ir kvadratukais sulaužyto šokolado.

Formą išklot kepimo popieriumi. Pyragas skanesnis storas, todėl pakaks 20 cm skersmens formos. Sudedam pusę trupinių, išlyginam. Dedam įdarą, ant viršaus – likusius trupinius.

Kepam 30-40 min.  Turi parusvėti. Neišsigąskite, jei atrodys, kad vidus skystas. Išimam, truputį atšaldom ir būtinai dedam į šaldytuvą, kad visiškai atauštų. Tik tada šis pyragas skanus.

 

Skanaus!

rudenine
rudenine portretas
Atsijungęs
Buvo aktyvus: prieš 5 dienos 23 valandos
Prisijungė: 12/23/2009 - 09:58

Kodėl gi nepasigaminus ledų namie?

Senas, visų mėgstamas plombyras - paprasti 1948 metų receptai:

100 g cukraus, 125 g pieno, 5 g vanilino, 300 g 35% riebumo grietinėlės, 3 kiaušiniai.

Imti indą storu dugnu, supilti pieną, užvirinti, sudėti cukrų ir vaniliną, leisti atvėsti. Į atvėsusią masę sudėti kiaušinių trynius, kaitinti kol taps kondensuoto pieno tirštumo.

Į indą supilti grietinėlę, išplakti iki standumo, sumaišyti su pirmąja mase, labai gerai išmaišyti ir sušaldyti. Kas valandą reiktų išimt iš šaldiklio ir permaišyti.

-----------------------------

Kitas plombyro receptas:

200 ml 10% riebumo grietinėlės, 500 ml 35% riebumo grietinėlės, 4 kiaušiniai, 1/8 šaukštelio vanilino, 1 stiklinė cukraus pudros.

Kiaušinio trynį iki baltumo išmaišyti su cukraus pudra, pamažu supilti 10% riebumo grietinėlę. Viską išmaišyti, įdėti vanilino, dėti ant viryklės, ant silpnos ugnies. Maišyti nuolatos, masę kaitinti beveik iki virimo.

Masę perkošti per sietą, leisti sušalti, bet ne iki galo. 35% riebumo grietinėlę išplakti, sudėti į masę, kuri buvo šaldoma, vėl išmaišyti, dėti į šaldiklį. Kartasi reiktų išimti ir permaišyti. paskui į masę galima pridėti riešutų, vaisių, trinto šokolado.

*****

Dar:

Le­dai su braš­kė­mis

200 ml pla­ka­mo­sios grie­ti­nė­lės, 200 ml kon­den­suo­to sal­din­to pie­no, 300 ml natūralaus jogur­to, 500 g braš­kių (šal­dy­tų ar­ba švie­žių).

Plaktuvu su­plak­ti grie­ti­nė­lę. Į ją su­pil­ti kon­den­suo­tą pie­ną, jo­gur­tą ir braš­kes. Vi­sa tai dar kar­tą su­plak­ti iki norimos kon­sis­ten­ci­jos (ga­li lik­ti mažų braš­kių ga­ba­lė­lių).

Gau­tą ma­sę su­pil­ti į šal­dik­ly­je lai­ky­ti tin­ka­mą in­dą ir lai­ky­ti ten apie 12 va­lan­dų. Prieš varto­jant 1 va­l. pa­lai­ky­ti šal­dy­tu­vo vir­šu­ti­nė­je len­ty­no­je – le­dus bus leng­viau išim­ti. Papuoš­ti braš­kė­mis. Galima ga­min­ti su ši­lauo­gė­mis, nors su braš­kė­mis ska­niau­. Ga­li­ma  pabandyti su vyš­nio­mis...

***

Ledai su braškėmis ir bananais

3 bananai, 3 stiklinės braškių, 1 šaukštas riešutų sviesto (geriau su riešutų gabaliukais).

Viską sutriname trintuvėje. Jei norisi riebiau, galima įpilti šlakelį saldžios grietinėlės, dėl gaivumo galima įmesti kelis mėtos lapelius. Gautą masę supilame į žemus dubenėlius ir laikome šaldiklyje keletą valandų. Tada ledų šaukštu išimame ledų rutuliukus, serviruojame, puošiame uogomis.

 

Skanaus!

rudenine
rudenine portretas
Atsijungęs
Buvo aktyvus: prieš 5 dienos 23 valandos
Prisijungė: 12/23/2009 - 09:58

Pyragėliai su įdaru

120 g fermentinio sūrio, 150 g sviesto, 1/3 šaukšto druskos, 260 g miltų, 5 šaukštai labai šalto vandens.

Tešlą reikia palaikyti šaldytuve.

Įdarui: 2 obuoliai, truputis citrinų sulčių, cukraus pagal skonį.

Kepama apie pusvalandį 180° orkaitėje.

Gaminimas:

https://www.youtube.com/watch?v=1WA12KyUNJs

P.S. galima mėginti su įvairiais įdarais.

****

Pyragas su šilauogėmis

1 indelis saldaus sutirštinto pieno, 4 kiaušiniai, 150 g miltų, 50 g sviesto, 0,5 šaukštelio kepimo miltelių, indelio grietinėlės, indelio šviežių šilauogių.

Sviestą išlydyti ir truputį atvėsinti. Supilti sutirštintą pieną, įmušt kiaušinius, subert kepimo miltelius sumaišytus su miltais. Gerai išmaišyti, supilt į kepimo popieriumi išklotą skardą ir kept 175-180° orkaitėje 45 minutes.

Išjungus orkaitę, pyragą dar palaikyti 10 minučių. Atvėsusį papuošti šilauogėmis ir plakta grietinėle.

***

Bananiniai varškėčiai

2 pakeliai neriebios varškės (400 g), 1 kiaušinis, 1 šaukštas cukraus, 2-3 šaukštai miltų, 1 bananas, augalinis aliejus.

Bananą supjaustyti nedideliais gabalėliais. Sumaišyti varškę ir kiaušinį. Sudėti bananą, cukrų, miltus. Viską gerai išmaišyti. Suformuoti „kotletukus“, šiek tiek suploti. Kad neliptų, rankas sudrėkinkite šaltu vandeniu. Galima apvolioti miltuose, bet nebūtina. Įkaitintoje keptuvėje su aliejumi apkepti maždaug po 3 minutes iš abiejų pusių, uždengti dangčiu, sumažinti ugnį ir pagarinti dar 5-7 minutes.

 

Skanaus!

Agnusyte
Agnusyte portretas
Atsijungęs
Buvo aktyvus: prieš 2 valandos 18 minučių
Prisijungė: 11/16/2007 - 17:02

Naminiai ledai iš to, kas auga sode arba guli šaldytuve :)

Vakar gaminomės taip visų, o ypač vaikų, mėgstamus ledus.

Jau seniau buvome įsigiję prekybos centre ledams skirtų formelių ( jos kainuoja kelis eurus,o naudoti galima daug kartų :) )

Pirmiausiai pabandėme pasigaminti sveikų ledų - šerbeto. Tam mums reikėjo apie 100 g braškių (mes naudojom jau šaldytas) ir 100 ml. šimtaprocentinių arba namie spaustų apelsinų sulčių. Braškes susmulkinome vrtuviniu kombainu, supilstėme į indelius ledams ir ant viršaus užpylėme apelsinų sulčių, pamaišėme ir uždengę sudėjome į šaldiklį nakčiai. Gavosi tokie tikri vaisiniai rūkgštoki ledai (iš to kiekio gavosi 4 vnt tų ledų formelių)! Skanumėlis!

Ir dar pabandėme saldesnius ledus pasigaminti. Reikėjo 1 banano, braškių (mes dėjome jau šaldytas) ir kelių valg.šaukštų kondensuoto pieno. Viską susmulkinome ir sumaišėme virtuviniu kombainu, supilstėme į ledų formeles ir padėjome į šaldiklį. Skonis - super.

Taip pat į vieną ledų formelę supylėme paprasčiausios trintos braškių uogienės su cukrumi. Skonis kaip tikro braškių šerbeto, mmmm!

Beje, prieš išimant iš formelių sušąlusius ledus, reikia jas palaikyti po tekančiu šiltu vandeniu.

Manau,kad dar tikrai bandysime visokių ledų skonių. Smagiausia,kad į šiuos mūsų gaminamus ledus galima dėti ką tik nori- ar tai,kas auga tuo metu sode, ar tai,ką tiesiog turi šaldytuve :)

Nuotraukose visi ledai jau nukąsti- nebuvo kada fotografuot, taip skanu buvo :)

Naminiai_ledai_Agnusyte_foto2018

 

naminiai_ledai_Agnusyte2018foto

Kur beeitum - nesvarbu koks oras - visada pasiimk savo nuosavą saulę. (A.J.D'Angelo)

rudenine
rudenine portretas
Atsijungęs
Buvo aktyvus: prieš 5 dienos 23 valandos
Prisijungė: 12/23/2009 - 09:58

Kol dar yra soduose vyšnių.

Prancūzijoje šis desertas vadintųsi klafučiu. O lietuviškai - panašiau į blyną su uogomis, o gal į labai paprastą pyragą. Pagaminti tikrai labai lengva.

I variantas: 300-350 g vyšnių, 60 g miltų, 0,5 šaukštelio kepimo miltelių, 300 ml pieno, 60 g cukraus (ir dar 1 šaukštas pabarstymui), 3 kiaušiniai, po truputį druskos ir vanilės, 1 šaukštas sviesto.

II variantas: 2 kiaušiniai, 90 g miltų, 80 g cukraus, 150 ml pieno, 0,5 šaukštelio vanilės ekstrakto, 30 g tirpinto sviesto, 350 g šviežių ar šaldytų vyšnių, 1-2 šaukštai cukraus skardos pabarstymui.

Čia tik šiek tiek svyruoja sudėties proporcijos - esmė ta pati. Tik su kepimo milteliais bus panašiau į pyragą, be jų - į blyną (skanų).
Kepimo formą (apie 20 cm) ištepti sviestu ir apibarstyti cukrumi (1-2 šaukštai). Sumaišyti miltus (būtų gerai persijoti, nors nebūtina), cukrų, vanilę, druską, kiaušinius, kepimo miltelius (jei naudosite), supilti pieną ir gerai išmaišyti. Jei naudosite kepimo miltelius, reikia tešlą palikti pastovėti 30 min. Orkaitę įkaitinti iki 180°. Vyšnias be kauliukų išdėlioti formoje. Ant vyšnių supilti tešlą, orkaitėje kepti 30-35 minutes, kol gražiai pagels. Patartina valgyti vos šiltą ir apibarstyti cukraus pudra (skanu ir be pudros).

P.S. Galima mėginti su kitomis uogomis - mėlynėmis, avietėmis ar net vaisiais - abrikosais ar kriaušėmis.

****

Čia truputį sudėtingesnis Vyš­nių py­ra­gas.

Reikia: 1 pa­ke­lio sau­sai­nių, pvz.„Gai­de­lio“,  0,5 pa­ke­lio svies­to (apie 80-90 g), 2 šaukš­tų mal­tų migdolų, 0,5 litro švie­žių vyš­nių be kau­liu­kų, 170 ml pla­ka­mo­sios grie­ti­nė­lės, 2 kiau­ši­nių, 3 šaukš­tų cuk­raus, žiups­ne­lio va­ni­li­nio cuk­raus, 2 šaukš­tų mil­tų.

Orkaitę įkaitinam iki 170°. Sausainius sumalame, sviestą ištirpiname, migdolus smulkiai sukapojame. Sumaišome sausainius, migdolus, sviestą - gausis trupiniai. Kepimo forma išklojame kepimo popieriumi. Suberiame trupinius, suspaudžiame. Dedam į orkaitę 10-15 minučių, kad trupiniai susijungtų.

Per tą laiką pasidarom kremą. Kiaušinius sumaišom su cukrumi ir vaniliniu cukrumi. Pilame pusę grietinėlės, beriam miltus. Gerai išmaišom ir supilam likusią grietinėlę.

Ant iškepusio pagrindo suberiame vyšnias (jų sunką geriau nupilti, bet per daug nusausinti nereikia). Ant vyšnių pilam kremą ir kepam 180° orkaitėj 35-40 min. Valgyti atvėsusį.

 

Skanaus!

Puslapiai

Norėdami komentuoti prisijunkite arba užsiregistruokite

Susiję įrašai