Kas šiandien pietums?

Pradžia Forumai Kulinarija Kas šiandien pietums?

Receptai ir ne tik.
Rodomi 2 įrašai - nuo 91 iki 92 (viso: 92)
  • Autorius
    Įrašai
  • #15797
    rudeninė
    Participant

    Kibinai

    Tešlai: 350 g miltų, 200 g šalto sviesto, žiupsnelio druskos, 150 ml 30 proc. riebumo grietinės, 2 kiaušinių (plius 1 aptepimui).

    Įdarui: apie 700 g jautienos faršo (arba bet kokio), raudonojo svogūno, žiupsnelio druskos ir maltų pipirų, ryšelio krapų ir tiek pat petražolių, 2 šaukštų grietinės.

    Į dubenį suberti miltus, sutarkuot šaltą sviestą. Rankom minkyti, kol pasidarys trupiniai (kol sviestas su miltais taps viena mase). Tada bert druskos, įmušt kiaušinį, supilt grietinę. Suminkyti, bet ne per stipriai – tešla neturi būti per kieta. Suspaust į kamuolį, padėt į šaldytuvą.

    Į faršą (arba maltą mėsą) subert kapotą svogūną, įbert druskos, pipirų, krapų, petražolių, įkrėst grietinės ir viską gerai išminkyti. Tešlos gabaliuką iškočiot (ne per plonai), dėt įdaro, sulenkt ir užraityt viršų. Sudėt skardoje ant kepimo popieriaus, aptept kiaušinio plakiniu. 180-190° orkaitėje kepti apie 30-40 min.

     

    Skanaus!

    #15798
    rudeninė
    Participant

    Košė (ypač tinka turistaujant)

    Grikius (ne iš maišelių) apkepti keptuvėje be riebalų, kol apskrus. Užvirinti vandenį (dvigubai daugiau, nei grikių). Sudėt grikius, įdėt druskos ir virti apie 20 min. Baigiant virti sudėti indelį troškintos jautienos konservų. Dar kiek patroškinti maišant.

    Vietoj konservų gali būti smulkiai supjaustyta bet kokia mėsa, troškinta su svogūnais, prieskoniais.

    *

    Kiaušinienė, kurią taip mėgdavome vaikystėje:

    4 kiaušiniai, 150 ml pieno, 20 g sviesto, 1 šaukštelis augalinio aliejaus, 0,5 šaukštelio druskos.

    Kiaušinių plakti nereikia, tiesiog paprasčiausiai išmaišyti. Paskui supilti pieną, įdėti druskos ir dar kartą išmaišyti. Kepimo formą ištepti aliejumi, supilti išmaišytą masę ir 250° orkaitėje kepti apie 20 minučių – pastebėjus rusvą plutelę – galima drąsiai išimti kiaušinienę iš orkaitės. Iš viršaus aplaistyti ištirpintu sviestu.


    Pats paprasčiausias apkepas

    3 kiaušiniai, 1 indelis kondensuoto pieno (nevirto), 500 g varškės.

    Suplakti kiaušinius ir kondensuotą pieną (plaktuvu arba tiesiog šakute). Sutriname varškę ir įdedame į plakinį. Išmaišom – turi būti tiršta vienalytė masė. Formą ištepam sviestu ir sudedame mišinį. Kepame orkaitėj apie 45 min. Apkepas kepant iškyla, o paskui nusėda. Jei neužtenka 45 minučių, sumažinti temperatūrą ir kepti toliau. Ar iškepė, tikrinam mediniu pagaliuku – jis turi būti sausas.

     

    Pabandykite!

Rodomi 2 įrašai - nuo 91 iki 92 (viso: 92)
  • Prisijunkite, jei norite atsakyti į šią temą.