Kitų šalių patiekalai

Pradžia Forumai Kulinarija Kitų šalių patiekalai

Receptai ir ne tik.
Rodoma 15 įrašų - nuo 1 iki 15 (viso: 20)
  • Autorius
    Įrašai
  • #112
    Agnusyte
    Keymaster

    Šiomis dienomis labai dažnai renkamės ne tik savą, įprastą lietuvišką virtuvę, bet ir kitų šalių patiekalus. Ar žinote skanių ir įdomių kitų šalių receptų? Pasidalinkime ir paragaukime!

    #5913
    Agnusyte
    Keymaster

    vištiena kinietiškai Agnusyte2010foto

    Vištiena (arba triušiena) kinietiškai

    Reikės:

    Vištienos filė (500g), 2 morkų, 3 paprikų (galima ir nėdėti,jei nemėgstate), 1 česnako, sojos padažo pagal skonį, medaus pagal skonį, prieskonių pagal skonį (aš dedu žalių arba šaldytų petražolių ir krapų, džiovintų smulkintų petražolių šaknų, morkų, salierų šaknų, petražolių šakelių, juodųjų pipirų ar kitų pagal skonį), vandens ir ryžių (jei pakeliais tai 2 vienetų).

    Gaminimas:

    Pirmiausiai uždėkite virti ryžius.

    Supjaustykite vištienos krūtinėlę kubeliais ir ištrinkite prieskoniais. Supjaustykite visas daržoves kubeliais. Paruoškite mišinį: soją, medų ir vandenį. Paragaukite, kad sojos nebūtų per daug ar per mažai medaus. Jei trūksta skonio, aš kartais įspaudžiu citrinos sulčių. Jei padažas per skystas, galite įdėti šaukštą krakmolo ar miltų.

    Įkaitintoje keptuvėje sudėkite morkas, papriką ir vištieną. Kai apkeps, pilkite mišinį su soja ir medumi. Po truputį maišykite. Pabaigoje įdėkite supjaustytą česnaką. Troškinkite apie pusvalandį vis paragaudami, ar netrūksta prieskonių.

    Išvirtus ryžius galite dar pakepinti įkaitintame aliejuje kartu su šaldytais žirneliais ar kitomis daržovėmis. Galite supjaustyti svogūną, įdėti druskos ir pipirų pagal skonį. Bekepant galima įmušti kelis kiaušinius ir viską išmaišyti.

    Patiekiant ryžius, juos suformuokite puodelyje ar kokiame inde ir dėkite į lėkštę. Šalia jų ar ant jų gražiai supilame vištieną su daržovėmis ir skysčiu,kuriame kepė mėsa. Patiekdami ant stalo nepamirškite kinietiškų lazdelių. Skanaus!

    #5916
    Agnusyte
    Keymaster

     šalta užkandėlė meksikietiškai Agnusyte2010 foto

     

    UŽKANDĖLĖ MEKSIKIETIŠKAI

     

    REIKĖS:

    Pakelio tortilijų, rūkyto mėsos kumpelio apie 300-400g, minkšto lydyto sūrio (kur būna kiekvienas gabaliukas supakuotas atskirai), geriausiai tinka- Čederio. 3-4 pomidorų,žalių salotų lapų ir trumpų medinių pagaliukų.

     

    GAMINIMAS:

    Ant išvyniotos trotilijos nuo krašto dėti po du salotos lapus, ant jų 2 sūrio gabaliukus vienas šalia kito, ant jų – po supjaustytos mėsos 2 gabaliukus, ant jų po kelis supjaustyto pomidoro kubelius. Tada tortiliją suvynioti ir atsargiai perpjauti pusiau. Tas dvi puses sutvirtinti mediniais pagaliukais ir gražiai išdėlioti lėkštėje. Tikrai sotus ir greitai paruošiamas užkandis. Skanaus!

     

    #6267
    rudeninė
    Participant

    Gaminame ne lietuviškus patiekalus, bet lietuviškai.
    Pica su įvairiais priedais:
    Picos paplotėliui reikės: dviejų stiklinių miltų, druskos, prieskonių, trupučio vandens. Priedams — dešros ar kumpio, grybų, sūrio, daržovių,
    pomidorų padažo, majonezo.
    Tešlą išminkyti ir labai plonai iškočioti. Gautą picos paplotėlį ištepti majonezu, pomidorų padažu. Ant viršaus išdėlioti svogūnų, tada norimų priedų (dešros, kumpio, grybų ar kitų), užbarstyti tarkuoto sūrio. Picą kepti orkaitėje apie 180 laipsnių temperatūroje apie 7— 10 minučių.
    Pagardinti pomidorais, agurkais, paprikomis.
    Skanaus!

    #6315
    rudeninė
    Participant

    Galbūt tai jau lietuviškas valgis?

    Kibinai:
    Reikės: 300 g grietinės, 300 g kepinių margarino, apie 0,5 kg miltų, 1 kg kiaulienos sprandinės, 4-5 svogūnų, maltų pipirų, druskos.
    Sprandinė supjaustoma, bet jokiu būdu ne sumalama, svogūnai taip pat supjaustomi ir dedami į mėsą, pagal skonį dedama druskos ir pipirų.
    Tešlai: margarinas išlydomas, supilama grietinė, dedama miltų, kol pasidarys vidutinio kietumo tešla.
    Kibinai formuojami kaip virtiniai: tešla užklojama ant delno, dedama šaukštas įdaro ir užspaudžiami pakraščiai. Sudedame į sviestiniu popieriumi išklotą skardą, viršų aptepame kiaušiniu. Kepame 25 minutes 190 laipsnių temperatūroje.
    Kibinai skanu ir šalti, ir karšti, su sultiniu arba bet kokia sriuba.
    *******
    Kibinai su įvairiais įdarais:
    Tešlai pagaminti reikia 150 gramų sviesto, pusės stiklinės rūgpienio, trijų kiaušinių, miltų ir druskos.
    Sviestą ištirpinti. Į tešlos ruošimo indą sudėti kiaušinius, supilti rūgpienį ir ištirpintą sviestą. Įdėti druskos, miltų ir užminkyti tešlą. Miltų dėti tiek, kad tešla būtų tinkama kočioti. Būtina sąlyga — ne trumpiau kaip vieną valandą tešlą palaikyti šaldytuve.
    Įdarą gaminti galima iš varškės, mėsos, grybų ar kitokių produktų. Labai skanus įdaras iš pakepintų smulkintų grybų ir svogūnų su sviestu.
    Išėmus iš šaldytuvo, tešlą iškočioti, dėti įdarą ir kepti orkaitėje apie 20 — 30 minučių 190 — 200 laipsnių temperatūroje, kol kibinai taps rusvi.
    Skanaus!

    #6318
    rudeninė
    Participant

    Gal kas nežino, tačiau norėtų paragauti senoviškos latviškos šaltsriubės (šaltibarščių). Ji vadinama „Skabaputra“ arba „Kuržemės rūgštasriube“. Vasarą, kai karšta, ji labai tinka.

    Verdame smulkiųjų miežinių kruopų sriubą: pilame apie 2 litrus vandens ir į verdantį vandenį dedame apie stiklinę kruopų (geriau tirštesnė sriuba). Verdame kol kruopos suminkštėja. Į karštą sriubą pamažu supilame litrą rūgpienio ir atsargiai išmaišome, kol sutrauks rūgpienį. Įdedame druskos pagal skonį. Paliekame ataušti. Į šaltą sriubą pripjaustome agurkų, krapų, galima svogūnų laiškų, virto kiaušinio (nors nebūtina). Baliname nerūgščia grietine, bet skaniausia balinti grietinėle. Išsiverdame bulvių ir skanaus! Šaltriubė šaldytuve gerai laikosi, galima valgyti kelias dienas. Žinoma, galima virti ir perpus mažesnį kiekį.

    #6319
    rudeninė
    Participant

    Jas gaminame labai įvairiai. Turbūt improvizacija nėra blogai.

    Tikros graikiškos salotos:

    Sudėtinės dalys: pomidorai – 3 vnt., agurkai – 1 vnt., Feta sūris – 100 g., alyvuogės -7 vienetai, svogūnai – 1 vnt., alyvuogių aliejus (truputį), raudonėliai (Oreganas) – truputį, druska (pagal skonį).

    Į salotinę  supjaustom stambiai pomidorus, agurkus, grežinėliais supjaustom svogūnus. Padruskiname, užpilame  aliejaus (nemaišom), ant viršaus dedam nepjaustytą sūrį, pabarstom ant sūrio oregano, gražiai sudedam alyvuoges. Taip pat galima įdėti paprikos, užlašinti  sulčių (nors tai nededama į originalias salotas).

    Kretos saloje į šias salotas įdeda salotų arba lapinio kopūsto. Skanaus!

    #6320
    rudeninė
    Participant

    Pora mūsų kaimynų latvių mėgstamų patiekalų.

    Latviška mišrainė „Rasols“:

    Tai viena seniausių latviškų mišrainių, kurią latvių šeimos mėgsta taip, kaip lietuviai savą baltąją mišrainę.

    Mišrainei (4 asmenims) reikės: trijų vidutinio dydžio bulvių (virtų su lupenomis), vienos silkės file (nemarinuotos), vieno rauginto agurko, vieno obuolio, 2 virtų kiaušinių, 100 g virtos arba keptos mėsos (jeigu neturite, galima dėti virtą dešrą), penkių šaukštų grietinės (kiekį galima padidinti ar sumažinti), krienų ir žalumynų. Galima įdėti ir vieną nedidelį virtą raudoną burokėlį. Viską supjaustyti. Skonį čia keičia tik padažas. Jis gaminamas grietinę maišant, pridėjus į ją krienų. Mišrainę su padažu sumaišome ir pabarstome įvairiais žalumynais.

    ***

    „Bubertas“ su spanguolių kisieliumi.

    Reikia: 5 kiaušinių, 5 šaukštų cukraus, 5 šaukštų aukščiausios rūšies miltų (juos galima pakeisti ir manų kruopomis), 800 ml pieno ir vieno šaukštelio vanilininio cukraus.

    Kiaušinių trynius atskirti nuo baltymo. Trynius išplakti su cukrumi ir vanile kol visa masė pabals. Kiaušinių baltymus suplakti iki standžių putų.

    600 ml pieno įpilame ir kaitiname, o likusį pieną sumaišome su miltais. Kai pienas užverda, supilame pieno mišinį su miltais ir kaitiname kol sutirštėja.

    Kaitinant ant silpnos ugnies masė maišoma ir į ją atsargiai pilami kiaušinių tryniai bei baltymai. Po to viskas iškart išpilstoma į indelius, kuriuose patiekalas bus patiekiamas. Ataušęs „bubertas“ užpilamas spanguolių kisieliumi. Skanaus!

    #6321
    rudeninė
    Participant

    Turbūt panašiai gaminama pagal kiniškos virtuvės receptus.

    Traški paukštiena:

    Reikės: paukštienos filė (geriausiai tinka vištų ar kalakutų krūtinėlės), džiovintų slyvų ar abrikosų (jei gaminsime suktinukus), druskos, pipirų, prieskonių mišinio, baziliko ar kitokių prieskoninių žolelių, kukurūzų krakmolo (gali būti ir bulvių, tačiau iškepta filė nebus tokia traški), aliejaus.

    Filė supjaustome 2 centimetrų storio juostelėmis, sudedame į indą ir apibarstome prieskonių mišiniu, pipirais, druska, baziliku ar kitomis prieskoninėmis žolelėmis bei užpilame nedideliu kiekiu aliejaus. Mėsą gerai išmaišome, kad aliejus bei prieskoniai suvilgytų abi filė puses, ir paliekame marinuoti 10— 12 valandų (galima ir trumpiau).

    Iš indo išgriebtą marinuotą mėsą sudėti į polietileninį maišelį maistui, įpilti kukurūzų krakmolo ir keletą kartų gerai supurtyti, kad krakmolas apliptų mėsos gabaliukus.

    Į keptuvėje įkaitintą aliejų sudėti iš maišelio išimtus filė gabaliukus ir apskrudinti iš abiejų pusių. Jei norime pasigaminti suktinukų, į filė gabaliuką įvyniojame džiovintą slyvą ar džiovinto abrikoso gabalėlį, susmeigiame mediniu smeigtuku ir kepame aliejuje.

    Traškius paukštienos gabaliukus galima valgyti ir šaltus, ir karštus.

    Karštam patiekalui pagaminti reikės saldžiarūgščio padažo. Galima nusipirkti arba pasigaminti: į keptuvę įpilame po pusę stiklinės apelsinų ir citrinų sulčių, truputį sojos padažo, įdedame šaukštą medaus ir užviriname. Į užvirusį padažą sudėti filė gabaliukus ar suktinukus ir troškinti, kol padažas sutirštės. Prie karštų suktinukų labiausiai tinka ryžiai. Skanaus!

    #6273
    rudeninė
    Participant

    Vienas žvilgsnis į prancūzų virtuvę.

    Žuvies filė prancūziškai:

    600 g žuvies filė, 1 svogūno galvutė, 1 – 2 pomidorai, 300 g fermentinio sūrio, 200 g majonezo, druskos, pipirų.

    Žuvies filė nuplauti, nusausinti ir supjaustyti į gabalus. Juos sudėti į folija išklotą skardą.  Pabarstyti druska ir pipirais. Ant kiekvieno gabaliuko dėti po plonytę riekę svogūno ir po griežinėlį pomidoro. Tarkuotą sūrį sumaišyti su majonezu ir išdėlioti ant žuvies. Kepti iki 220 C įkaitintoje orkaitėje apie 15 min. (kol sūris apskrus). Skanaus!

    #6325
    rudeninė
    Participant

    Turbūt kiekvienas šį patiekalą ruošia kitaip. Tai tik vienas iš variantų.

    Šašlykas:

    Produktų tikrai nereikės daug, viskas elementaru: imam apie kilogramą su  trupučiu kiaulienos sprandinės mėsos. Kitokia netinka, nes kiek liesesnė mėsa be riebaliukų šašlyką sugadina – iškeptas lieka sausas, nesultingas. Supjaustome ne per dideliais gabalėliais (nes geriau iškepa, nespėja apanglėti) ir užpilame stiklinę naminio obuolių vyno (jį galima keisti obuolių sultimis), 200 g pomidorų padažo (žiūrėkite sudėtį – būtina sąlyga, kad į padažą įeitų ne mažiau 25% pomidorų pastos), 4 griežinėliais pjaustytus svogūnus ir žolelių žiupsnelį. Ar tai bus mairūnas, ar bazilikas, ar petražolė, – svarbu, kad atitiktų jūsų skonį. Viską supylę išmaišome, išmasažuojame mėsą. Ir ką – belieka laukti linksmosios dalies! Paprastai ji užklumpa, kai mėsa pasimarinuoja 3 paras.

    Kepame ir – skanaus!

    #6326
    rudeninė
    Participant

    Tai rusų patiekalas. Teko ragauti – skanu. Panašu į virtinukus, bet kažkas juose kitaip. Tiesa, ragavau ne su tradicine sriuba, o su lietuvišku padažu.

    MANTAI  (Rusija, Samara).

    Iš vandens, miltų ir žiupsnelio druskos minkome tešlą. Ji turi nelipti prie rankų. Į maltą kiaulieną dedame smulkiai pjaustytą svogūną, druskos ir pipirų – pagal skonį. Paruoštą tešlą dalijame 2 koldūnų dydžio porcijomis. Imame po vieną porciją, kočiojame, dedame įdarą ir užlankstome kaip voką. Visas porcijas dedame į garų puodą (būtinai verdama tik ant garų!) ir pusvalandį verdame.

    Kol mantai verda, ruošiame sriubą. Į virintą vandenį dedame pjaustytą svogūną (kiek patinka, galima ir nedėti), kelis šaukštus pomidorų padažo, druskos, pipirų pagal skonį.

    Karštus mantus valgome su šalta sriuba. Skanaus!

     

    #6327
    rudeninė
    Participant

    Galima pabandyti paruošti latvišką juo­dos duo­nos ska­nės­tą:

    Rei­kės: 20 šaukš­te­lių rūgš­tes­nės uo­gie­nės, 5 šaukš­tų cuk­raus, 300 gr mas­kar­po­nės sū­rio, 200 mi­li­lit­rų rie­bios grie­ti­nė­lės, 20 šaukš­te­lių juo­dos duo­nos džiū­vė­sių (8 juo­dos duo­nos rie­kės).

    Į grie­ti­nė­lę su­pil­ki­te 2 šaukš­tus cuk­raus ir pla­ki­te iki stan­džios ma­sės. Ats­ki­ra­me dubenyje li­ku­sį cuk­rų su­pil­ki­te į mas­kar­po­nės sū­rį ir taip pat iš­mai­šy­ki­te. Su­džiū­vu­sią juo­dą duo­ną su­tar­kuo­ki­te ar­ba su­smul­kin­ki­te vir­tu­vi­niu kom­bai­nu. Jei­gu duo­na švie­žia, prieš tar kuo­da­mi ją pa­džio­vin­ki­te 100 laips­nių or­kai­tė­je iki 30 mi­nu­čių. Ta­da im­ki­te deser­ti­nes tau­res (arba stik­li­nes, di­des­nį ser­vi­ra­vi­mo in­dą) ir sluoksniuokite vi­sus produktus. Vi­sų pir­ma į in­do dug­ną ber­ki­te duo­nos tru­pi­nių, ta­da juos už­klo­ki­te uo­gie­ne ir pa­skleis­ki­te grie­ti­nė­lės, vėl uo­gie­nės ir maskar­po­nės sū­rio sluoks­niu. Taip karto­ki­te ke­tu­ris kar­tus. Vir­šu­ti­nį sluoks­nį geriausia bai­gti grie­ti­nė­le ir šiek tiek pa­bars­tyti tru­pi­niais. De­ser­tą pa­puoš­ti mė­tos la­pe­liu ar vie­na ki­ta va­sa­riš­ka uo­ga. Gardaus!

    #6274
    rudeninė
    Participant

    Šis bei tas iš saulėtosios Italijos.

    Itališka peperonata arba paprikienė:

    Reikės trijų spalvų paprikų (kiekvienos spalvos — po dvi paprikas), trijų galvučių svogūnų, trijų-penkių pomidorų, alyvuogių aliejaus.

    Į keptuvę įpilti alyvuogių aliejaus, įkaitinti, suberti stambiai supjaustytus svogūnus, juostelėmis supjaustytas paprikas ir į keturias dalis padalytus pomidorus. Kepti, kol daržovės suminkštės. Gerai įdėti šviežio baziliko lapelį. Kas mėgsta sūriau, gali įberti šiek tiek druskos. Paprikienę galima valgyti tiek karštą, tiek šaltą, ir vieną, ir kaip priedą prie kitų patiekalų. Skanaus!

    #6275
    rudeninė
    Participant

    Gal bus ne visai tikra, pavadinkim „Charčio“ sriuba lietuviškai:

    6 porcijoms: 300g mėsos, 500g ryžių, 2 vidutinio dydžio morkų, 2 didelių svogūnų, 4 paprikų, 1 stiklinės virtų pupelių, krapų, salierų, petražolių, česnako.

    Mėsą supjaustyti pailgais gabaliukais ir virti kartu su ryžiais. Daržoves supjaustyti ir pakepinti aliejuje, įdėt truputį sviesto. Baigiant virt mėsai ir ryžiams, sudėt daržoves, virtas pupeles, prieskonius. Prieš tiekiant į stalą, įspausti česnako (galima visą galvą). Prie sriubos tinka skrudintos batono riekelės. Skanaus.

Rodoma 15 įrašų - nuo 1 iki 15 (viso: 20)
  • Prisijunkite, jei norite atsakyti į šią temą.