Užkandžių ir salotų receptai

Užkandžių ir salotų receptai

Užkandžių ir salotų receptai

Pradžia Forumai Kulinarija Užkandžių ir salotų receptai

Receptai ir ne tik.
Rodoma 15 įrašų - nuo 1 iki 15 (viso: 18)
  • Autorius
    Įrašai
  • #59
    Agnusyte
    Administratorius

      Šioje temoje siūlau pasidalinti jau žinomais, išbandytais ar dar ne salotų receptėliais Wink

      Krabų mišrainė su graikiniais riešutais
      Reikės:
      Pakuotė krabų lazdelių;
      graikinių riešutų;
      pakelis ryžių;
      2 agurkai;
      poras;
      majonezo.
      Eiga:
      Ryžius išvirkite taip, kaip nurodyta ant pakuotės. Krabų lazdeles supjaustykite smulkiai, porą – pusžiedžiais, agurkus – pusgriežiniais. Dalį graikinių riešutų sugrūskite, o kitus palikite papuošti. Ryžius, krabų lazdelių gabaliukus, poro pusžiedžius, graikinių riešutų daleles sumaišykite su majonezu. Papuoškite agurkų pusgriežiniais ir riešutų puselėmis. Skanaus!

      #3899
      Agnusyte
      Administratorius

        Paprasti sumuštinukai (ne tokie, kaip nuoraukytėse Wink )
        Reikės:
        paprastų džiūvėsėlių,
        majonezo,
        šprotų (bet ne pašteto, o žuvyčių)
        pomidorų.
        Eiga: ant džiūvėsėlių tepti majonezą, uždėti po žuvytę ir pomidoro skiltelę. Skanaus!

        ***********************

        Kur beeitum – nesvarbu koks oras – visada pasiimk savo nuosavą saulę. (A.J.D’Angelo)

        #3955
        Agnusyte
        Administratorius

          Daržovių salotos su graikiškais riešutais
          Reikės:
          3 morkų,
          1 poro,
          2 raugintų agurkų,
          saujelės džiovintų slyvų,
          saujelės graikiškų riešutų,
          citrinos sulčių,
          pipirų,
          druskos,
          3-4 šaukštų aliejaus,
          žalumynų.
          Eiga:
          Morkas sutarkuoti ir sumaišyti su supjaustytais agurkais, porais, slyvomis ir stambiai sugrūstais riešutais. Apšlakstyti citrinų sultimis, aliejumi ir paskaninti prieskoniais. Papuošti žalumynais.
          Skanaus! Wink

          ***********************

          Kur beeitum – nesvarbu koks oras – visada pasiimk savo nuosavą saulę. (A.J.D’Angelo)

          #4099
          rudeninė
          Dalyvis

            Vienas toks įdomesnis receptukas, kalbant apie salotas. Reikės 1kg morkų, 3 vidutinių obuolių, 200g džiovintų slyvų, 150g rūkyto varškės sūrio (gali būt ir fermentinis), 150g lukšentų saulėgrąžų, pusė galvutės česnako, majonezo.

            Morkas sutarkuot burokine tarka. Obuolius ir sūrį supjaustyt kubeliais. Karštam vandeny nuplikyt slyvas ir supjaustyti. Į keptuvę įpilt kelis lašus aliejaus ir pakepint saulėgrąžas kol pagels. Česnaką išspausti. Viską sumaišyti. Galima dėt pipirų.

            #4237
            rudeninė
            Dalyvis

              Būna taip, kad kas nors netikėtai užsuka į svečius. Tada lengviausias būdas pavaišinti – karšti sumuštiniai ir arbatėlė. Čia patys paprasčiausi ir pigiausi sumuštinių variantai:

              1. Batono riekes užtept sviestu, uždėt nemažai burokine tarka sutarkuotos virtos dešros (geriau be E), ant jos taip pat sutarkuoto fermentinio sūrio (kiek laikosi). Dėt į sausą skardą (arba ant kepimo popieriaus) ir kept kol išsilydys sūris.

              2. Batono riekes aptepti sviestu, uždėt sluoksnį tarkuotų obuolių, apibarstyt cukrum ir cinamonu. Kept orkaitėj.

              3. Sutarkuot fermentinį sūrį, įmušt 1 kiaušinį (galima įtarkuot virtos ar rūkytos dešros, įpjaustyt dešrelių ar kumpio ir pan.). Užtept ant batono riekelių ir kept keptuvėje, pirmiausia dedant užtepta puse žemyn. Galima valgant užsidėti pomidorų padažo.

              4. Vienodom porcijom: smulkiais gabaliukais supjaustyta (ar tarkuota) virta dešra, fermentinis sūris ir svogūnai (svogūnų kiek mažiau). Viską sumaišyt, įdėjus pomidorų padažo. Dėti ant batono riekelių ir apie 10 min. į orkaitę.

              #3900
              Agnusyte
              Administratorius

                Va 3 varianto ir nežinojau, reikės būtinai išvbandyt 🙂

                #4100
                rudeninė
                Dalyvis

                  Nebūtina kasdien vargti ruošiant kokias nors salotas. galima pasidaryti ilgesniam laikui. Kopūstų salotos: supjaustom 3kg kopūstų, 3 morkas, įdedam žiupsnelį petražolių, 5-6 skilteles česnako (geriausia, jei išspaudžiame), geltonos ir raudonos paprikos (kas nemėgsta, galima be jų), įpilame stiklinę aliejaus. Sumaišome. Kitame inde ruošiame užpilą: 1ltr vandens, 2 šaukštai druskos, 1 stiklinė cukraus, 1 stiklinė acto, lauro lapų, pipirų. Užviriname ir karštą pilame ant kopūstų. Sumaišome. Dedame į stiklainius, uždarome. Šaldytuve galima laikyti iki 3 savaičių. Skanaus!

                  #4245
                  rudeninė
                  Dalyvis

                    Stalo puošmena „Ežys”
                    Puošmenai reikės: apie 800 gramų fermentinio sūrio, dviejų saujų miltų, kmynų pagal skonį, apie 800 gramų „Medžiotojų“ dešrelių, įvairių spalvų
                    paprikų, greipfruto arba apelsino ir medinių pagaliukų.
                    Sumaltą fermentinį sūrį, miltus ir kmynus reikėtų suminkyti į vieną masę ir sulipdyti nedidelius apvalius rutuliukus bei išvirti juos aliejuje.
                    Paprikas supjaustyti nedideliais, maždaug vieno centimetro skersmens gabaliukais.
                    „Medžiotojų“ dešreles taip pat reikėtų suraikyti nedidelėmis panašaus dydžio riekelėmis.
                    Išvirti rutuliukai, įvairiaspalvės paprikos ir dešrelės pakaitomis veriamos ant bambukinių maždaug 20-ies centimetrų ilgumo iešmelių ir susmeigiamos į apelsiną arba greipfrutą.
                    Po kelių valandų triūso maždaug 50-čia ar 60-čia pagaliukų prismaigstytas citrusas tampa gražuoliu „Ežiu“.

                    #4256
                    rudeninė
                    Dalyvis

                      Jei reikia greitai:
                      Sumuštiniai su riešutais. Reikia batono arba sumuštinių duonos riekelių. Ant jų plonai užtepama sviesto, apibarstoma smulkintais graikiniais riešutais ir ant viršaus — mėgstamo fermentinio sūrio.
                      Sumuštinius kišti į orkaitę ir kepti tol, kol sūris išsilydys, o apačia gražiai apskrus. Šie sumuštiniai skanūs ir šilti, ir atšalę.
                      ****
                      Karališki duoniukai. Reikia turėti pirktinių duoniukų, indelį varškės „Rytas“ su žalumynais, pusę indelio juodųjų baltyminių ikrų ir porą šaukštų majonezo (galima ir be jo).
                      Varškę reikia sumaišyti su ikrais ir majonezu (jei patinka) ir šia mase aptepti duoniukus.
                      Per tą laiką jau bus iškepę ir sumuštiniai su riešutais, užvirusi arbata. Tad galima bus prie stalo kviesti šeimyną ar netikėtai užklydusį svečią.

                      #4257
                      rudeninė
                      Dalyvis

                        Dabar jų metas. Kadangi nelabai moku su jomis elgtis, paieškojau informacijos, dalinuos, nes atrodo viskas paprasta:         

                        Šparaginių pupelių ankštis labai svarbu nuskinti laiku, kol dar mėsingos ir sod­rios, jaunos ir traškios (per­lenk­tos lūž­ta), o pu­pe­lės tė­ra vos už­si­mez­gę, – kol nesu­si­for­ma­vę tvir­ti kie­ti nesuval­go­mi siū­lai. Šparagines pupeles tinka įmai­šy­ti į barš­čius ar dar­žo­vių troš­ki­nius, kiauši­nie­nę, ap­ke­pą ar ne­sal­dų py­ra­gą (tinka visur, kur šiaip dedame žaliuosius žirnelius). Pirmiausia reikia nuo jau­nų pu­pe­lių ankš­čių nupjau­ti ga­liu­kus ir jas ap­vir­ti. Ga­li­ma supjausty­ti ar su­lau­žy­ti gabaliukais, ga­li­ma vir­ti nepjaustytas. Vi­rti pagal pu­pe­lių brandumą – nuo 5 iki 15 minučių. Iš­vi­rus, iš kar­to iš­grieb­ti iš vandens. Ža­lios spal­vos ankš­tis pa­ta­ria­ma už­pil­ti labai šal­tu vande­niu ar net ledukais, kad iš­lik­tų spal­va.

                        Pa­pras­čiau­sias špa­ra­gi­nių pu­pe­lių pa­tie­ki­mo bū­das – iš­vir­tas pagardin­ti ko­kiu nors riebalu: ap­kep­ti svies­te, alie­ju­je su svo­gū­nais, už­pil­ti spir­gu­čiais, pa­troš­kin­ti grietinėje.

                        Galima ir truputį įdomiau:

                            Špa­ra­gi­nės pu­pe­lės teš­lo­je:

                        Rei­kės: 2 sau­jų vir­tų špa­ra­gi­nių pu­pe­lių, 1 kiau­ši­nio, 1 šaukš­to mil­tų, drus­kos, van­dens (papras­to ar ga­zuo­to mi­ne­ra­li­nio), rie­ba­lų kep­ti.

                        Išp­la­ki­te kiau­ši­nį, įpil­ki­te 2 šaukš­tus van­dens, įber­ki­te drus­kos, mil­tų ir su­mai­šy­ki­te teš­lą. Kai ne­be­liks gu­mu­liu­kų, įpil­ki­te dar šiek tiek vandens, kad teš­la bū­tų skys­ta. Pa­da­žy­ki­te į ją vir­tas pu­pe­lių ankš­tis ir iš abie­jų pu­sių ap­kep­ki­te rie­ba­luo­se. Jei mėgs­ta­te, į teš­lą įber­ki­te prie­sko­nių – švie­žiai mal­tų juo­dų­jų pi­pi­rų, mal­to mus­ka­to rie­šu­to, ciberžolės, ait­rio­sios papri­kos. Taip ap­kep­tos gel­to­nos pu­pe­lės at­ro­do gra­žiau nei ža­lios, ta­čiau ska­nios ir vie­nos, ir ki­tos.

                            Špa­ra­gi­nės pu­pe­lės su ma­ka­ro­nais:

                        Rei­kės: 3 sau­jų vir­tų špa­ra­gi­nių pu­pe­lių, 50 g svies­to, 1 svo­gū­no, 1 mor­kos, 200 ml grietinėlės, drus­kos, Pro­van­so žo­le­lių ar ki­to mėgstamo prie­sko­nių mi­ši­nio, 300 g stam­bių ma­ka­ro­nų, 3 šaukš­tų smul­kiai tar­kuo­to kie­to sū­rio (par­me­za­no ar­ba „Džiu­go“).

                        Jei pu­pe­lės iš­vir­tos, kais­ki­te puo­dą ma­ka­ro­nams. Kol jie ­virs, pa­da­žą ga­min­ki­te puo­de sto­ru dug­nu. Svo­gū­ną smul­kiai su­pjaus­ty­ki­te ir pake­pin­ki­te svies­te. Su­ber­ki­te tar­kuo­tą ar plo­nais grie­ži­nė­liais pjausty­tą mor­ką. Kai svo­gū­nai pasidarys skaid­rūs ir kiek ap­skru­dę, su­ber­ki­te gaba­liu­kais su­pjaus­ty­tas vir­tas šparagines pu­pe­les, įber­ki­te drus­kos, prie­sko­nių ir už­pil­ki­te grie­ti­nė­le. Vis­ką kar­tu užkaitin­ki­te. Išvi­ru­sius makaro­nus iš­grieb­ki­te į puo­dą su pu­pe­lė­mis ir pa­da­žu. Jei pa­da­žo pa­si­ro­dys ma­žo­ka, įpil­ki­te šiek tiek van­dens, ku­ria­me vi­rė ma­ka­ro­nai. Išmai­šy­ki­te ir vis­ką kar­tu už­kai­tin­ki­te. Įdė­ję į lėkš­tę, užbars­ty­ki­te smul­kiai tar­kuo­tu kie­tuo­ju sū­riu.

                            Spalvinga špa­ra­gi­nių pu­pe­lių miš­rai­nė:

                        Rei­kės: 2 sau­jų vir­tų špa­ra­gi­nių pu­pe­lių, 1/2 vir­tos jau­nos mor­ky­tės, 2 šaukš­tų kon­ser­vuo­tų ku­ku­rū­zų, 1/2 mė­sin­go po­mi­do­ro, 1 skil­te­lės čes­na­ko, 1 šaukš­to su kau­pu ma­jo­ne­zo.

                        Vir­tas pu­pe­lių ankš­tis su­pjaus­ty­ki­te ga­ba­liu­kais, mor­ką – grie­ži­nė­liais, po­mi­do­rą – skiltelėmis ar­ba ku­be­liais. Jei po­mi­do­ras la­bai sul­tin­gas, sul­tis ir sėk­las pa­ša­lin­ki­te. Čes­na­ką su­traiš­ky­ki­te, su­mai­šy­ki­te su majo­ne­zu ir už­pil­ki­te ant miš­rai­nės.

                            Špa­ra­gi­nės pu­pe­lės su gry­bais:

                        Rei­kės: 2 sau­jų vir­tų špa­ra­gi­nių pu­pe­lių, 4 di­des­nių ar 7-8 ma­žes­nių pie­vag­ry­bių (tiks ir vove­rai­tės), 1 svo­gū­no, 1 šaukš­to aly­vuo­gių aliejaus, drus­kos, grūs­tų juo­dų pi­pi­rų.

                        Svo­gū­ną smul­kiai su­pjaus­ty­ki­te ir pa­ke­pin­ki­te alie­ju­je, kol taps skaidrus. G­ry­bus supjaustyki­te grie­ži­nė­liais, su­ber­ki­te ant svo­gū­nų ir pa­ke­pin­ki­te, kol su­minkš­tės. Su­ber­ki­te vir­tas špa­ra­gi­nių pu­pe­lių ankštis, įber­ki­te drus­kos, švie­žiai grūs­tų pi­pi­rų ir vis­ką kar­tu trumpai pa­kai­tin­ki­te.

                        #4101
                        rudeninė
                        Dalyvis

                          Vienas toks išgirstas salotų receptas:

                          200g krabų lazdelių, 300 g šampinjonų, 2 svogūnai, 2 virtos morkos, ryšelis krapų, alyvuogių aliejus, kepimo aliejus, druska.

                          Svogūnus supjaustom pusžiedžiais ir apkepinam aliejuje. Grybus pjaustom plokštelėmis ir apkepam iki auksinės spalvos. Krabų lazdeles pjaustom šiaudeliais ir apkepinam aliejuje. Virtas morkas sutarkuojame burokine tarka, smulkiai supjaustom krapus. Viską sumaišom, įpilame alyvuogių aliejaus, dedame druskos pagal skonį, dar kartą išmaišome. Skanaus!

                          #4260
                          rudeninė
                          Dalyvis

                            Vasara – metas lengvesniam maistui: tiks salotos

                             

                            Salotos  su krevetėmis

                            Reikia: aisbergo salotų, džiovintų pomidorų aliejuje, krevečių.

                            Salotas supjaustom, sudedam juostelėm supjaustytus džiovintus pomidorus, išvirtas krevetes. Viską užpilame aliejumi, kuriame buvo džiovinti pomidorai. Išmaišom. Jokių prieskonių nereikia.

                            ***

                            Salotos

                            Reikės: 2 pomidorai, 200 g gražgarsčių (rukolos), 100 g sūrio Brinza, 50 g graikiškų riešutų, alyvuogių aliejaus, pipirų, druskos.

                            Pomidorus supjaustyti gabaliukais, sūrį kubeliais. Sumaišyti inde pomidorus, sūrį, rukolą, smulkintus riešutus. Dėti pipirų, druskos, užpilt alyvuogių aliejumi.

                            ***

                            Salotos

                            Reikės: 300 g vynuogių, 300 g sūrio, 200 g gražgarsčių (rukolos), alyvuogių aliejaus, citrinos sulčių, druskos.

                            Vynuoges perpjauti per pusę, sūrį supjaustyti gabaliukais, supjaustyti rukolą. Viską sumaišyti, dėti druskos, įpilt alyvuogių aliejaus, citrinos sulčių.

                            ***

                            Riešutų salotos:

                            Reikia lygiomis dalimis apelsinų, krabų lazdelių ir graikinių riešutų (pastarųjų gali būti šiek tiek mažiau), švelnaus majonezo.

                            Apelsinus nulupti ir supjaustyti kubeliais, krabų lazdeles supjaustyti, riešutus susmulkinti. Į salotas supilti sultis, išsiskyrusias pjaustant apelsinus, viską sumaišyti su pačiu švelniausiu majonezu, ir kurį laiką palaikyti. Jei patinka, salotas galima apibarstyti krapais.

                            ***

                            Salotos „Dobilas“

                            Tai 3 sudėtinių dalių – jautienos, raugintų agurkų ir svogūnų – salotos lygiomis dalimis. Išvirtą jautieną, agurkus ir svogūnus supjaustyti siauromis ir kuo ilgesnėmis juostelėmis. Apipilti majonezo ir pomidorų padažo mišiniu ir sumaišyti. Tinka krapai ar kitas mėgstamas prieskoninis augalas. Palaikytos kelias valandas salotos skanesnės.

                            ***

                            Maži keksiukai – gardus iškylų ar stalo užkandis.

                            Reikės: 8 kiaušinių, 200 ml pieno, 150 g tarkuoto sūrio, 150 g šoninės, 250 g pievagrybių, 200 g cukinijos.

                            Gamyba: pakepinkite smulkintus šoninę ir pievagrybius keptuvėje, kad šoninė apkeptų. Išplakite kiaušinius, sudėkite tarkuotą cukiniją ir tarkuotą sūrį, viską gerai išmaišykite, galite įdėti mėgstamų žolelių (krapų ar pan.), sudėkite šoninę ir grybus. Viską gerai išmaišykite. Į keksiukų formeles pilkite paruoštą mišinį. Įkaitinkite orkaitę iki 180°C. Kepkite ~ 20 min, kol gražiai paruduos.

                            Skanaus!

                            #4266
                            rudeninė
                            Dalyvis

                              Vasarą ne visada norisi labai sočių pietų.

                              Savotiški kotletukai

                              4 virtos bulvės, 100 g kietųjų rūšių sūrio, 150 g karšto rūkymo kumpelio ar kumpinės dešros, svogūnų laiškų, druskos (jei reikia), pipirų, 2 kiaušiniai, 1 šaukštas miltų.

                              Bulves, sūrį ir dešrą (kumpį) sutarkuoti. Įmušti kiaušinius, supjaustyti svogūnus, įbert pipirų ir jei reikia pasūdyti. Įdėt miltus ir gerai išmaišyti. Apvolioti miltuose, padaryti kotletukus ir iškepti keptuvėje. Valgom su grietine.

                              ***

                              Karšti sumuštinukai

                              Svogūnų galvų, 1 kiaušinis, truputis miltų, druskos, tarkuoto fermentinio sūrio, riebalų kepimui.

                              Svogūnus supjaustyti smulkiai, kiaušinį išplakt su druska, viską sumaišyt. Įdėt truputį miltų, sumaišyti, subert tarkuotą sūrį, vėl sumaišyti. Tepti ant batono, dėt į keptuvę aptepu į apačią, paskui apverst ir viskas.

                              ***

                              Sumuštinių tortas su lašiša

                              Reikia: kepalo forminės duonos, 230g lašišos, 450g tepamo varškės sūrio „Philadelphia“, 300 g krapų, svogūnų laiškų, 5 virtų kiaušinių, pipirų.

                              Papuošimui – salotų lapų, citrinų, ikrų, lašišos.

                              Apatines duonos riekes aptepam sūriu ir sudėliojam į formą po 4 arba 6. Lašišą, kiaušinius ir žalumynus susmulkiname ir dedame ant duonos. Taip ir sluoksniuojame. Viršuj turi būti duona. Uždengiam maistine plėvele ir paslegiame. Laikome per naktį šaltai. Kitą dieną torto šonus ir viršų aptepam varškės sūriu. Puošiame salotų lapais, citrinom, ikrais.

                              ***

                              Sumuštiniai

                              Duona (300 g), 150 g kietojo sūrio, 70 g minkšto sviesto, 1 skiltelė česnako, 2-3 šakelės petražolių, druskos.

                              Petražoles pjaustom smulkiai, išspaudžiam česnaką, beriam į sviestą (pusę petražolių), dedam druskos ir išmaišom. Sūrį sutarkuojam. Duoną pjaustom gabaliukais, aptepam sviestu su priedais, dedam į skardą, išklotą kepimo popierium, užbarstom sūrį. Kepam 200° orkaitėj 5-7 minutes. Patiekiant užbarstom petražolių.

                              ***

                              Avokadų ir varškės užtepėlė

                              1 avokadas, 1 pakelis liesos varškės, 1 šaukšto grietinės (jei varškė sausa), 2 skiltelės česnako, truputis druskos.

                              Avokadą sutriname šakute, sumaišome su varške, jei reikia, įdedame šaukštą grietinės, įspaudžiame česnaką, pabarstome druska.

                              Labai skanu su skrudinta duona.

                              ***

                              Sūrio traškučiai

                              300 g kietojo fermentinio sūrio, smulkintų šviežių arba džiovintų prieskoninių žolelių (pvz. Provanso), maltų juodųjų pipirų.

                              Sūrį sutarkuoti pusiau stambia trintuve. Skardą iškloti kepimo popieriumi. Sūrį išdėlioti krūvelėmis, šiek tiek paspausti, kad gautųsi paplotėliai, pabarstyt pipirais, prieskoniniais augalais. Maždaug 3 minutėms pašauti į 180° orkaitę. Žiūrėti, kad nesudegtų!

                              Iš šiltų galima formuoti užkandžių krepšelius (uždėjus ant apverstų stiklinaičių). Galima susukti į ritinėlius.

                              ***

                              Sūrio spurgos

                              Fermentinį sūrį smulkiai sutarkuoti ir suberti į išplaktą kiaušinio baltymą. Išmaišyti ir formuoti mažytes spurgeles. Galima pamirkyti išplaktame trynyje, bet nebūtina. Dėti į įkaitintą aliejų arba taukus ir virti kol gražiai išsipūs, apskrus.

                              Skanu su duona ir pomidorais. Gerai ir šiltos, ir šaltos.

                              ***

                              Avokadų užkandėlė

                              1-2 prinokę avokadai, 4-8 rūkyto kumpio juostelės, keli žiupsniai aitriosios paprikos, muskatų, 2-3 šaukštai rudojo cukraus.

                              Cukrų sumaišyt su muskatais ir paprika. Avokadą nulupt, perpjaut, išimt kaulą. Supjaustyti skiltelėmis. Kiekvieną jų apsukt plona kumpio juostele ir apvoliot prieskonių mišinyje. Dėti į kepimo popieriumi išklotą skardą ir 220° orkaitėje kepti 10-15 minučių. Patiekti šiltus.

                              ***

                              Sumuštiniai su lašinukais

                              Reikės: juodos duonos, lašinių, pomidorų padažo, svogūno. fermentinio sūrio.

                              Juodos duonos riekelę aptepame pomidorų padažu, uždedam lašinukų, svogūnų žiedelius, fermentinio sūrio.

                              Kelioms minutėms dedame į karštą orkaitę, kad sūris išsilydytų.

                              Skanu ir karšti, ir šalti, skaniausia išvykose, gamtoje.

                              ***

                              Greita užtepėlė

                              1 indelis grūdėtos varškės, 3 krabų lazdelės, 1 virtas kiaušinis, 1 agurkas, majonezo, batono.

                              Viską sumaišius užtept ant paskrudinto batono.

                              ***

                              Karšti sumuštiniai

                              Supjaustyti prancūzišką batoną, apšlakstyti alyvuogių aliejumi, uždėti saulėj džiovintų pomidorų ir mocarelos. Kept orkaitėj, kol išsilydys sūris.

                              ***

                              Užkandis

                              Fermentinį sūrį sutarkuoti smulkiai, subert porą susmulkintų česnako skiltelių, įdėt žiupsnį pjaustytų petražolių, šaukštą majonezo. Išmaišyti. tepti ant mėgstamos duonos ar batono ir supjaustyt nedideliais gabalėliais. 

                              #4261
                              rudeninė
                              Dalyvis

                                Tikriausiai dažniau reiktų rinktis salotas, o ne riebų kepsnį…

                                 

                                Ma­ka­ro­nų ir kum­pe­lio sa­lo­tos

                                Rei­kės: 200 g smul­kių ma­ka­ro­nų (ry­žių pa­vi­da­lo), 100–150 g karš­tai rū­ky­to kum­pio (fi­lė), vie­no ar dvie­jų švie­žių agur­kų, pu­sės rau­do­no­sios pa­pri­kos, žiups­ne­lio drus­kos, pi­pi­rų, 2–3 šaukš­tų ma­jo­ne­zo.

                                Ma­ka­ro­nus iš­virti pa­sū­dy­ta­me van­de­ny­je ir nu­plauti šal­tu van­de­niu (kad ne­su­kib­tų). Kum­pį, agur­ką ir pa­pri­ką su­pjaus­tyti ma­žais ku­be­liais. Vis­ką su­dėti į du­be­nį, pa­bars­tyt drus­ka, pipirais, už­pi­lti ma­jo­ne­zu, iš­mai­šyti.

                                ***

                                Salotos su arbūzais

                                Pusė nedidelio arbūzo, indelio juodųjų alyvuogių, pakelio fetos sūrio,, kas mėgsta gali įdėti pusę galvutės mėlynojo svogūno.

                                Užpilas: keli šaukšteliai balzaminio acto, alyvuogių aliejus, šviežiai malti juodieji pipirai.

                                Arbūzą ir fetos sūrį pjaustom kubeliais, užberiam alyvuoges, bei juostelėmis pjaustytus svogūnus. Užpilame paruoštu užpilu, pabarstom pipirais.

                                ***

                                Salotos

                                2 nevirti burokėliai, 2 nevirtos morkos, nedidelis svogūnas ar gabalėlis poro, sezamų sėklų, šaukštelio citrinos sulčių, majonezo.

                                Burokėlius ir morkas sutarkuot šiaudeliais, bert smulkintus svogūnus, apšlakstyt citrinos sultimis, dėt majonezo. Paskanint sezamo sėklomis.

                                ***

                                Salotos „Švelniosios“

                                Produktai: 2 pomidorai, 250 g krabų lazdelių, 4 kietai virti kiaušiniai, 150 g fermentinio sūrio, majonezas, druska.

                                Ruošimas: dedame sluoksniais, kiekvieną sluoksnį aptepdami majonezu: smulkiai supjaustyti pomidorai, supjaustytos krabų lazdelės, sutarkuoti kiaušinių baltymai,  sutarkuoti tryniai, tarkuotas sūris.

                                ***

                                Silkės užkandėlė

                                Per 20 minučių paruošite užkandėlę, kurios užteks 4 alkaniems žmonėms. Galima naudoti trapius duoniukus, bet puikiai tinka ir su juoda duona ar skrudintu batonu, kepta duona. Reikalingi produktai: 3 silkių filė, 2 marinuoti agurkėliai, 1 paprika, 2 virti kiaušiniai, krapai, 2 šaukštai majonezo, pipirai, keli duoniukai.

                                Silkę, agurkus, papriką ir kiaušinius supjaustome kuo smulkiau. Beriame smulkintus krapus, pipirus ir įdedame majonezo. Gerai viską išmaišome. Dedame ant duoniukų ir skanaujame.
                                 

                                Skanaus!

                                #4271
                                rudeninė
                                Dalyvis

                                  Pavasaris – organizmas prašosi lengvesnio maisto. Tam labai tinka salotos.

                                   

                                  „Prancūziškos“ salotos

                                  15 minučių darbo: pasiruošus produktus, juos iš eilės pjaustyti ir dėti sluoksniais į salotinę.

                                  Reikia: 2 obuoliai, 4 virti kiaušiniai, 2 šviežios morkos, majonezas, svogūnai, sūris.

                                  1 sluoksnis – nuplikyti svogūnai (galima svogūnų ir nenaudoti), majonezas;

                                  2 sluoksnis – stambia tarka sutarkuoti obuoliai, užtepti majonezo;

                                  3 sluoksnis – stambia tarka sutarkuoti kiaušiniai, užtepti majonezo;

                                  4 sluoksnis – 1 smulkiai sutarkuota morka, majonezas;

                                  5 sluoksnis – smulkiai tarkuotas sūris.

                                  Sluoksnius kartojame: 1 obuolys, 2 kiaušiniai, 1 morka, sūris.

                                  ***

                                  Gurmaniška mišrainė:

                                  Vienai porcijai reikia 3 pomidorų, 200 g fermentinio sūrio, 150 g krabų lazdelių, skiltelės tarkuoto česnako, majonezo.

                                  Viską supjaustome kubeliais ir sumaišome su majonezu.

                                  ***

                                  Salotos su avokadais

                                  3 pomidorai, 1 prinokęs avokadas, pusė ilgo agurko, pusė raudonojo svogūno, 2 šaukšteliai šviežių kalendrų, 1 šaukšto citrinos sulčių, pusė šaukštelio druskos, 1 šaukštas alyvuogių aliejaus.

                                  Avokadą supjaustom gabaliukais, taip pat smulkiname pomidorus, agurką, kalendras, svogūną supjaustom griežinėliais. Sumaišom, pilam aliejų, citrinos sultis, beriam druską. Švelniai pamaišom.

                                  ***

                                  Krabų lazdelių salotos

                                  500g krabų lazdelių, maža skardinė konservuotų pjaustytų ananasų, 200 g mažų šviežių pievagrybių, 1-2 šaukštai majonezo.

                                  Krabų lazdeles supjaustyti gabaliukais, ananasus gerai nusunkti, pievagrybius supjaustyti į 2-3 dalis. Viską sumaišyti su majonezu. Druskos nereikia.

                                  ***

                                  Aromatingos salotos

                                  Reikia: 2-3 svogūnų, 250-300 g šampinjonų, pakuotės krabų lazdelių (12 vnt.), 1-2 virtų morkų, didoko ryšelio krapų, majonezo.

                                  Svogūnus pjaustom pusžiedžiais ir aliejuje pakepiname iki auksinės spalvos. Šampinjonus – kubeliais ir apkepiname, pasūdome. Krabų lazdeles pjaustom šiaudeliais, irgi apkepiname. Virtas morkas pjaustom kubeliais, krapus smulkiai. Viską sumaišome, įdedame majonezo ir išmaišome. Papuošimui tiks: kiaušinio trynys, morkos, grybai, krapai, salotų lapai.
                                  ***

                                  Salotos

                                  Reikia: 300-400 g kietojo sūrio, 500 g vynuogių be kauliukų, 300g konservuotų ananasų, 2-3 skiltelės česnako, 150 g majonezo.

                                  Vynuoges nuplauti ir perpjauti pusiau (jei didelės – į 4 dalis). Ananasus supjaustome kubeliais. Sutarkuojame sūrį. Išspaudžiame česnakus. Dedame į salotinę, pridedame majonezo ir išmaišome.
                                  ***

                                  Salotos su vištiena

                                  4 burokėliai (400 g), virtos vištos krūtinėlės 400 g, 0,5 stiklinės graikiškų riešutų, natūralaus jogurto, žalumynų papuošimui, druskos, pipirų.

                                  Riešutus sausoj keptuvėj porą minučių pakepinti. Supjaustyt kubeliais burokėlius ir vištieną. Riešutus sukapoti. Viską sumaišyti, sumaišyt su jogurtu, dėt druskos, pipirų.

                                  ***

                                  Gurmanų salotoms reikės:

                                  100 g gražgarsčių, 20 g fetos sūrio, gabalėlio virtos vištienos, agurko, 5 braškių, kepintų smulkintų žemės riešutų, alyvuogių aliejaus, kepintų kanapių sėklų.

                                  Į lėkštes berti gražgarstes, fetos gabalėlius, virtos vištienos juosteles, agurko ir braškių griežinėlius. Užberti pakepintus riešutus ir kanapių sėklas. Viską negausiai apšlakstyti alyvuogių aliejumi, nemaišyti. Skonis – geras: sūrūs fetos gabalėliai išgelbsti beskonę virtą vištieną, braškės paslepia gražgarsčių kartumą, agurkai švelniai atgaivina.

                                  ***

                                  Brokolių salotos I

                                  Reikia: 1 brokolio, 1 mėlynojo svogūno, 4 šaukštų džiovintų spanguolių, šaukšto majonezo.

                                  Brokolius nuplikyti ir susmulkinti. Spanguoles nuplauti. Svogūną susmulkinti. Viską sudėti į dubenį, įdėti šaukštą majonezo, išmaišyti. Druskos galima nedėti, arba šiek tiek įberti.

                                  ***

                                  Brokolių salotos II

                                  Brokolį supjaustyti žiedynukais. Paskrudinti saulėgrąžų, kanapių ir kitokių sėklų. Įdėti džiovintų spanguolių arba razinų. Užpilti aliejiniu padažu.

                                  ***

                                  Bro­ko­lių ir span­guo­lių sa­lo­tos

                                  Rei­kės: 1 bro­ko­lio, pa­ke­lio džio­vin­tų span­guo­lių, 1 gal­vu­tės rau­do­no­jo svo­gū­no, 2 šaukš­tų ma­jo­ne­zo, žiups­ne­lio drus­kos (pa­gal sko­nį).

                                  Bro­ko­lius nu­plau­ti, smul­ki­nti ša­ke­lių dy­džio ga­ba­liu­kais ir su­dėti į ver­dan­tį van­de­nį 2–3 minu­tėms. Nup­li­ky­tus bro­ko­lius su­smul­ki­nti. Į du­be­nį dėti smul­kin­tus bro­ko­lius, span­guo­les (ga­li­ma iš­mir­ky­ti, nors nebūtina) ir smul­kiai su­pjaus­ty­tą svo­gū­ną. Įbe­rti žiups­ne­lį drus­kos ir vis­ką su­mai­šyti su ma­jo­ne­zu. Pa­lai­kius pus­va­lan­dį (kol iš­brinks­ta span­guo­lės), ga­li­ma valgyti.

                                Rodoma 15 įrašų - nuo 1 iki 15 (viso: 18)
                                • Prisijunkite, jei norite atsakyti į šią temą.